Тръмп обеща скоро да обяви плановете за отваряне на страната

  • 15 април 2020 08:13

  • 676
  • 0
Тръмп обеща скоро да обяви плановете за отваряне на страната
© Getty Images/Guliver (архив)

Американският президент Доналд Тръмп каза, че федералното правителство ще даде насоки - може би още тази седмица, за отмяна на ограниченията, наложени заради коронавируса. Някои щати ще могат вероятно да го направят още преди 1 май, предадоха ДПА и ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Говорейки от Белия дом, президентът каза, че всеки губернатор ще може сам да решава кога да направи това в зависимост от това какво е състоянието с разпространението на инфекцията в неговия щат, предаде БТА.

Броят на починалите от COVID-19 в Ню Йорк надхвърли 10 хиляди

По този повод ДПА отбелязва, че в последните дни възникна спор между губернаторите и Тръмп, който в понеделник заяви, че има "абсолютната" власт да решава кога и как да се отвори страната.

Вчера Тръмп каза, че повече от 20 от 50-те щата са "в много добра форма" и там ограниченията може да бъдат отменени по-рано, за някои може би до 1 май.

Въпреки това президентът подчерта, че промените в извънредните мерки може да стават само с негово съгласие, обеща скоро да има нови федерални препоръки как да става това и съобщи, че в четвъртък вероятно ще се състои видеоконференция с всички губернатори на тази тема.

Броят на починалите от COVID-19 в САЩ надхвърли 25 хиляди

Засега санитарните ограничения в САЩ са до 30 април. По данни на университета "Джонс Хопкинс" в САЩ са потвърдени повече от 600 000 случая на заразени, починали са над 25 000 души.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
676 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини