Майкъл Флин поиска да оттегли признанието си при разследването за "руската връзка" на Тръмп

  • 15 януари 2020 09:10

  • 547
  • 0
Майкъл Флин поиска да оттегли признанието си при разследването за "руската връзка" на Тръмп
© Getty Images/Guliver

Бившият съветник по националната сигурност на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския - Майкъл Флин, заяви, че иска да се откаже от признанието си, че непреднамерено е предоставил непълна информация за разговора си с тогавашния руски посланик във Вашингтон Сергей Кисляк, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Флин се аргументира с това, че федералните прокурори, разследващи, връзките между предизборната кампания на Тръмп и Русия, са го подвели и са нарушили споразумението си с него.

Бившият съветник на Тръмп призна, че е излъгал ФБР за контактите си с Русия

Искането му идва седмица, след като министерството на правосъдието промени позицията си относно наказанието, което съдът трябва да наложи на обвиняемия, като препоръча Флин да излежи 6 месеца в затвора за лъжа пред ФБР по време на разследването. Преди това прокурорите казваха, че Флин ще избегне затвора заради сътрудничество със следствието, но се отметнаха, когато той нае нови адвокати, които повдигнаха обвинение за некоректно поведение срещу правителството.

Представяйки иска си, защитниците на обвиняемия обвиниха министерството на правосъдието, че се опитва "да пренапише историята", оттегляйки препоръката си Флин да бъде осъден на пробация и твърдейки, че той не е сътрудничил на разследването.

"Майкъл Флин е невинен. Той оказваше съдействие на правителството с най-добри намерения в продължение на 2 г. и изцяло сътрудничеше на разследването", написаха адвокатите.

Федерален съдия отложи произнасянето на присъдата на Майкъл Флин

През февруари 2017 г. бившият съветник на Тръмп бе принуден да подаде оставка заради това, че не е информирал изцяло вицепрезидента Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и за разговорите си с Кисляк. В окончателния доклад на разследването, продължило 2 г., специалният прокурор по случая Робърт Мълър призна, че не е открил сговор между Тръмп и Москва, допълва БТА.

Novini.bg
547 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини