Федерален съдия отложи произнасянето на присъдата на Майкъл Флин

  • 18 декември 2018 21:46

  • 557
  • 1
Федерален съдия отложи произнасянето на присъдата на Майкъл Флин
© gettyimages

Федерален съдия отложи произнасянето на присъдата на бившия съветник на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския по националната сигурност Майкъл Флин, който призна, че е излъгал ФБР за контактите си с руснаци след победата на милиардера републиканец на президентските избори, предаде АФП.

Съдия Емет Съливан, който сравни действията на обвиняемия с измяна, му даде възможност да реши дали да бъде осъден както е предвидено днес на затвор, като срокът може да е значителен, или да изчака заключенията на разследването за намеси на Русия в американските избори, за да стане ясно дали наистина е сътрудничил на разследващите.

Специалният прокурор Робърт Мълър, натоварен с деликатното разследване за руската намеса, препоръча присъда, която не предвижда лишаване от свобода поради "значителната помощ", оказана от бившия генерал на разследването му.
През 2017 г. Флин се призна за виновен, че е излъгал ФБР за разговорите си с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк след изборната победа на Тръмп и прие да сътрудничи на правосъдието.

След като съдията днес даде избор на Флин, адвокатите му поискаха от него да отложи произнасянето на присъдата, предаде БТА, позовавайки се на АП. Съдия Съливан насрочи за март консултация със страните за текущото състояние.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
557 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кокинов

2018.12.18 | 23:09

1

Да ви пикая на американската правосъдна система! Пазарлъци по търлъци!

Добави коментар

Водещи новини