Тръмп: Подлагат ме на най-големия лов на вещици в американската история

  • 31 октомври 2019 19:52

  • 658
  • 0
Тръмп: Подлагат ме на най-големия лов на вещици в американската история
© Getty Images/Guliver

Камарата на представителите в САЩ прие днес резолюция с официални правила за разследване за импийчмънт срещу президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Асошиейтед прес.

Контролираната от демократите долна камара на Конгреса одобри текста с 232 гласа "за" при 196 "против". Гласуването до голяма степен бе по партийна линия.

Това бе първото официално гласуване по процедурата за импийчмънт, която по всяка вероятност ще продължи с месеци, евентуално и през първите седмици от изборната 2020 г., отбелязва АП.

Важното заседание бе ръководено лично от председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Изходът от гласуването е победа за демократическото мнозинство в камарата, което ще има контрол върху разследването. Демократите ще могат да ограничават възможностите на републиканците и на адвокатите на Белия дом да призовават свидетели.

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че е подложен на "най-големия лов на вещици в американската история", след като Камарата на представителите прие резолюцията, официализираща разследването за евентуална процедура по импийчмънт срещу него, предаде Франс прес.

"Това е несправедливо, противоконституционно и по същество антиамериканско", се казва в изявление на Белия дом.

Конгресмените демократи се опитват да докажат, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е оказал натиск на Украйна за получаване на компрометираща информация за бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който в момента е фаворит за номинацията на демократите за президентските избори през 2020 г.

Последвайте канала на

БТА
658 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини