Тръмп скочи срещу предложена в Конгреса резолюция за импийчмънта му

30 октомври 2019 06:44

Тръмп скочи срещу предложена в Конгреса резолюция за импийчмънта му
© gettyimages
1386 0

Прессекретарят на Белия дом Стефани Гришъм най-остро осъди подготвената от членове на Камарата на представителите на САЩ резолюция, която има за цел да формализира разследването срещу президента Доналд Тръмп с цел неговия импийчмънт, предаде БТА, цитирайки АП.

"Резолюцията, представена от спикера на Камарата Нанси Пелоси, потвърждава, че импийчмънтът, иницииран от демократите в Камарата, представлява незаконно мошеничество от самото начало, тъй като липсва необходимото потвърждение чрез гласуване в Камарата", се казва в писменото заявление на Гришъм.

С този документ "се дава разрешение на председателя (на комисията по разузнаването в Камарата Адам) Шиф, който постоянно лъже американския народ, да проведе нова серия от слушания, които така или иначе не представляват формален процес според президента", подчертава Белият дом. Но дори и след това ролята на изпълнителния клон на властта остава неясна, тъй като процедурата по никакъв начин не е писмено обозначена. Резолюцията, която трябва да бъде гласувана утре, "не променя базисния факт, че демократите в Камарата отказват да предоставят н администрацията правото на надлежен процес", посочва Гришъм.

В резолюцията се потвърждава, че разследванията ще се водят от шест комисии на Камарата. Самата Пелоси каза, че гласуването на документа е необходимо, "за да се отстрани всяко съмнение" относно протичащия процес, тъй като администрацията се опитва да блокира разпитването в Конгреса на свидетели и предаването на изисквани от него документи.

Филип Епитропов
1386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини