Екатерина Захариева се срещна с вицепремиера на Камбоджа ген. Прак Сохон

  • 27 септември 2019 15:41

  • 189
  • 0
Екатерина Захариева се срещна с вицепремиера на Камбоджа ген. Прак Сохон
© Министерство на външните работи

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на се срещна в Ню Йорк със своя колега от Кралство Камбоджа - вицепремиера и министър на външните работи и международното сътрудничество генерал Прак Сохон. Това съобщиха от Министерство на външните работи.

“Приветстваме решението на камбоджанското правителство да отвори наново своето посолство в София и се надявам да го откриете при ваше посещение следващата година - обърна се Захариева към своя колега. - Междувременно следващия месец очакваме на визита вашия министър-председател Хун Сен, който миналата година се срещна за първи път с премиера Борисов тук, в ООН.”

Захариева добави, че страната ни иска да засили сътрудничеството с Кралство Камбоджа в икономиката и търговията, като вече е готово за подписване ново споразумение за икономическо и научно-техническо сътрудничество между двете страни.

През 2018 г. стокообменът с Камбоджа е бил на стойност 5 млн. долара, като износът ни за година се е увеличил с 69 на сто - основно инсектициди (меден сулфат - син камък) и плодови сокове.

Министър Сохон благодари на България за помощта за възстановяването на Камбоджа след гражданската война. Той заяви, че един от неговите приятели е завършил в България и познава чрез него страната ни и образованието ни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
189 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини