Тръмп и Зеленски коментираха разговора си

26 септември 2019 06:51

Тръмп и Зеленски коментираха разговора си
© Getty Images/Guliver (архив)
729 0

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и украинският му колега Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога коментираха поотделно публикуваната стенограма от разговора между двамата.

Комуникацията им стана причина Демократическата партия да започне процедура по импийчмънт срещу Тръмп, заради предполагаем натиск на държавния глава на САЩ върху Украйна за разследване срещу политическия му противник - бившия вицепрезидент Джо Байдън.

След като в Съединените щати и демократи, и някои републиканци изразиха притеснение от съдържанието на публикувания разговор между Тръмп и Зеленски, двамата лидери обявиха, че не одобряват комуникация на такова ниво да става публична.

Тръмп заяви: "Не ми харесва идеята за публикуване на телефонните разговори. Когато президент, премиер, крал или кралица, се обадят на Съединените щати, ние не искаме да ги предупреждаваме, че може да разкрием разговора на медиите на фалшивите новини, които ще ги направят на глупаци."  

Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога подчерта, че Тръмп не е упражнявал натиск върху него. Украинският президент отбеляза, че първоначално е помислил, че в стенограмата на разговора, американците ще публикуват единствено репликите на държавния глава на САЩ. 

"Въпреки това, аз лично мисля, че понякога неща като разговори между ръководители на страни, президенти на независими страни не трябва да бъдат публикувани. Защото има някои геополитически въпроси, някакви планове и други неща. Но както можете да се убедите самите Вие, аз не се страхувам." Това заяви Зеленски през журналисти. 

Във вторник Демократическата партия започна в доминираната от нея долната камара на Конгреса процедура по импийчмънт срещу Тръмп. За да се стигне до отстраняване на американския президент, решението за това трябва да се вземе с мнозинство от две трети от горната камара на Конгреса - Сената - където републиканците имат числов превес, отбелязва БНР. 

Константин Тодоров
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини