Бразилският външен министър и синът на Болсонаро са на посещение в САЩ заради амазонските пожари

  • 30 август 2019 21:29

  • 409
  • 2
Бразилският външен министър и синът на Болсонаро са на посещение в САЩ заради амазонските пожари
© Getty Images/Guliver

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи, че синът му и външният министър са на посещение в САЩ да обсъдят евентуална американска помощ за справяне с амазонските пожари, предаде Асошиейтед прес.

Болсонаро каза, че е помолил президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за помощ, а Тръмп е заявил, че не може да вземе решение, преди да е изслушал гледната точка на Бразилия.

Синът на президента Едуардо Болсонаро, който е депутат, и външният министър Ернесто Араужо са в САЩ за среща с Тръмп, каза бразилският държавен глава. Болсонаро обмисля да номинира сина си за посланик в САЩ, но кандидатурата му трябва да бъде утвърдена от горната камара на бразилския парламент.

Насърчителните изказвания на Тръмп за Болсонаро и справянето му с горските пожари в Амазония са в рязък контраст с критиките от френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и други европейски лидери, отбелязва АП.

Предложена помощ от Групата на седемте в размер на 20 милиона долара за справяне с амазонските пожари буксува, след като Болсонаро поиска първо Макрон да се извини за свои изказвания. Макрон беше подложил на съмнение доколко може да се има доверие на бразилския президент и ангажираността му да опазва околната среда.

"Цяла Европа взета заедно няма на какво да ни учи за опазването на околната среда", заяви бразилският президент.

Последвайте канала на

БТА
409 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Смок от Съсекс

2019.08.31 | 07:55

2

Нека си гОри за нея си е
Не занимавате президентО с глупости

2

2019.08.31 | 00:25

1

Дъщерята на Болсонаро какво работи? За сина е ясно. А жената, бабата и дядото? То и на времето децата им все такива работи работиха.

Добави коментар

Водещи новини