Болсонаро: Готов съм да обсъждам Амазония с всички, освен с драгия Макрон

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че има готовност да обсъди положението с Амазония с всички, освен с "драгия Макрон".

Това стана след изказване на френския президент за суверенитета на Бразилия, предаде БТА, цитирайки АФП. Болсонаро заяви, че Европа няма основания да поучава Бразилия за околната среда. Бразилският президент от повече от седмица е подложен на силен международен натиск заради пожарите, които унищожават обширни райони от най-голямата тропическа гора в света.

Болсонаро обяви пред журналисти в столицата Бразилия, че след няколко часа ще разговаря по телефона с германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Той добави, че е усетил у нея "желание за нормализация" след остра размяна на изказвания, когато в началото на месеца Германия преустанови част от субсидиите си за опазването на Амазония. Тогава Болсонаро посъветва Меркел "да залеси наново Германия".

Бразилският президент добави днес, че е "готов да разговаря с всички, освен с драгия ни Макрон, докато той не вземе назад думите си за суверенитета на Амазония". Френският президент беше заявил, че въпросът за суверенитета на Амазония е отворен и Болсонаро от три дни напразно настоява Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на да оттегли "оскърбленията си". 60 процента от амазонската гора се намира на територията на Бразилия.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Латинска Америка

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет