Посланикът на САЩ в Русия подаде оставка

  • 06 август 2019 20:23

  • 1412
  • 0
Посланикът на САЩ в Русия подаде оставка
© Getty Images/Guliver

Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман подаде оставка от длъжността, която заемаше от 2017 г., съобщи в. "Солт Лейк трибюн", цитирайки писмото му до президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде ДПА.

Според някои слухове Хънтсман обмисля да се кандидатира за губернатор на Юта, където преди това е бил на държавна длъжност и се радва на висока популярност.

"За мен е чест, че ми оказахте доверието да съм посланик на САЩ в Русия в този исторически тежък период в двустранните отношения", пише Хънтсман в писмото си до Тръмп.

Републиканецът Хънтсман отначало критикуваше Тръмп по време на кампанията за президентските избори от 2016 г., но след победата на Тръмп стана негов защитник, отбелязва ДПА.

Бизнесменът Хънтсман е бил посланик в Сингапур при управлението на Бил Клинтън и в Китай при управлението на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, и двамата демократи. Той неуспешно се кандидатира за президент през 2012 г.

През уикенда Си Ен Ен съобщи, че Тръмп и руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 са обсъдили смяната на Хънтсман в телефонен разговор, който официално беше по повод пожарите в Сибир, припомня ДПА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1412 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини