Тръмп осъди омразата и расизма след стрелбите в Тексас и Охайо

  • 05 август 2019 18:59

  • 610
  • 3
Тръмп осъди омразата и расизма след стрелбите в Тексас и Охайо
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви днес в Белия дом, че всички американци трябва "да осъдят расизма, фанатизма и идеята за превъзходство на бялата раса" след масовите убийства в Тексас и Охайо. При тях загинаха 29 души, а десетки бяха ранени, предаде Ройтерс.

"Тези зловещи идеологии трябва да бъдат победени", каза Тръмп. "Омразата няма място в Америка. Омразата извращава ума, опустошава сърцето и поглъща душата", добави той.

Тръмп освен това определи последните масови убийства като "зли нападения". Той ги окачестви също като престъпления "срещу цялото човечество" и заяви, че омразата в обществото трябва да бъде заменена от единство, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп произнесе речта в Белия дом днес, след убийствата в края на миналата седмица в Ел Пасо, Тексас, и Дейтън, Охайо. Той нарече тези убийства "варварски кланета".

Той призова демократи и републиканци да загърбят партизанщината и да намерят решение на въпроса с насилието.

В речта си, която беше обръщение към нацията, Тръмп се зарече, че "ще действа със спешна решителност", предаде ДПА.

Той призова и за въвеждането на законодателство, предвиждащо проверки на миналото на купувачите на огнестрелни оръжия, които да позволят потенциални извършители на тежки престъпления да бъдат установявани, преди да са ги извършили. 

Президентът на САЩ обеща и промени в законодателството, отнасящо се до психичното здраве, за да не могат хора с психични разстройства да имат огнестрелни оръжия, и добави, че на извършителите на масови убийства трябва да бъдат налагани смъртни присъди.

"За тези, които извършват престъпления от омраза, и за масовите убийци трябва да има смъртна присъда", каза той.

Последвайте канала на

БТА
610 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.08.05 | 22:29

3

ГОСПОДИН ТРЪМП, БЪДЕТЕ БЕЗМИЛОСТЕН КЪМ СОЦИАЛИСТИТЕ! ТЕ МРАЗЯТ САЩ, ТЕ ИСКАТ ДА РАЗРУШАТ САЩ, БЪЛГАРИЯ И ЦЕЛИЯ СВЯТ.

2019.08.05 | 19:29

1

ti bokluk i tvoite preshestvenici ste vinovni za tezi strelbi horata niamat vece drug nacin da zashtitiat darjavite si ot arabskite manafi kato vie spite.

2019.08.05 | 21:31

2

МРИ МАЙКА ТИ МРЪСНА КОМУНИСТИЧЕСКА!

Добави коментар

Водещи новини