Повечето американци не вярват на медиите и политиците

  • 24 юли 2019 08:10

  • 183
  • 0
Повечето американци не вярват на медиите и политиците
© Pixabay

Повечето американци не вярват на медиите, а още по-голям брой не вярват нито на правителството, нито на политическата класа, предаде Франс прес.

Според публикувано проучване на центъра за изследване на общественото мнение "Пю" 61 на сто от запитаните са на мнение, че медиите умишлено пренебрегват важни проблеми. 69 на сто смятат, че федералното правителство нарочно крие важни сведения от обществото. Близо две трети от запитаните смятат, че е трудно да се отдели истината от лъжата в изявленията на политическите представители, а близо половината казват същото за информациите, публикувани в социалните мрежи.
Същата загуба на доверие се наблюдава и на личностно равнище. 64 на сто от американците заявяват, че доверието им в техните съграждани е намаляло.

Според 14 на сто от запитаните една от причините за липсата на доверие в правителството е президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. 10 на сто обвиняват медиите.

Ситуацията не е отчайваща: 84 на сто от запитаните смятат, че доверието в правителството може да се повиши, а 86 на сто - че доверието между гражданите може да се възстанови.

Проучването е извършено в периода от 27 ноември до 10 декември 2018 г. и в него са участвали 10 618 души. Статистическата грешка е до 1,5 на сто.

БТА
183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини