Гледай на живо

Евро 2020: Словакия - Испания 0:5

Тръмп коментира свалянето на иранския дрон

19 юли 2019 21:00

Тръмп коментира свалянето на иранския дрон
© Getty Images/Guliver (архив)
1183 0

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отново повтори, че САЩ са свалили вчера ирански дрон над Ормузкия проток, нещо, което Иран категорично отхвърля, предадоха световните агенции.

"Няма съмнение, ние го свалихме", заяви Тръмп.

"Няма никакво съмнение относно факта, че става дума за ирански дрон", допълни от своя страна съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън.

Тръмп съобщи пред журналисти в Белия дом, че е разговарял вчера с Борис Джонсън, фаворит да бъде избран начело на британската Консервативна партия и съответно и да стане британски премиер.

Президентът изрази увереност, че Джонсън ще върши "страхотна работа" на Даунинг стрийт. Тръмп каза, че "харесва много" Джонсън и добави, че е убеден, че "двамата ще имат страхотни отношения".

По повод напрежението между Сеул и Токио Тръмп изрази готовност да помогне за разрешаването на дипломатическия и търговски спор, предадоха световните агенции.

Дипломатическата полемика произтича от бруталната колонизация на Корея от Япония от 1910 г. до 1945 г. Неотдавна тя придоби икономически обрат, когато Токио реши да затегне условията на износ на някои високотехнологични материали към Южна Корея.

БТА
1183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини