Иран показа кадри от пленяването на кораба вчера

19 юли 2019 11:39

© Getty (архив)
6420 1

Кадри от акцията на иранския Корпус на стражите на Ислямската революция по превземането на кораба вчера показа техеранската Прес ТВ.

На кадрите се вижда как два катера на елитното подразделение заобикалят плавателния съд, превозващ течни горива, и се качват на борда. Видеото показва и количества петрол, който е бил извозен контрабандно от Ислямската република.

От Техеран са заявили, че корабът не е бил регистриран, а 12-членният екипаж е бил оставен в следствен арест. "Всичките задържани са иранци", са допълнили от външното министерство на близкоизточната държава на пресконференция днес.

От дипломатическата централа на Ислямската република са отговорили на Доналд Тръмп. По-рано президентът на САЩ е заявил, че американски боен кораб е свалил ирански дрон в Персийския залив. "Американският безпилотен самолет е свален от приятелски огън (от САЩ)", са коментирали от Иран.

 

Валери Зайцев
6420 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
warnings

2019.07.19 | 18:29

74110

Забранява се излъчването на арабски букви в телепредавания. подава Земята.Ползват се за жестоки
трайни нелечими увреждания вкл на главите на хора и животни които ги гледат.

Eksperti да ползват infrared cameras за диагностика на тежките увреждания на жертви принудени да гледат надписи на арабски и иврит.

Добави коментар

Водещи новини