Иран излъчи кадри, за които твърди, че опровергават твърденията на Тръмп за свален ирански дрон

19 юли 2019 19:29

Иран излъчи кадри, за които твърди, че опровергават твърденията на Тръмп за свален ирански дрон
© Getty Images/Guliver (архив)
2216 2

Иранската държавна телевизия излъчи днес кадри, за които твърди, че опровергават твърденията на американския президент Доналд Тръмп, че американските военноморски сили са свали ирански дрон в Персийския залив, предаде Ройтерс.

Кадрите са разпространено от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция. Те показват бойни кораби, заснети от въздуха. Телевизията, излъчила кадрите, пояснява, че те са заснети от дрона, за който се твърди, че е свален. Времето на заснемането им, излизащо на кадрите, показва, че дронът е продължил да снима и след като Вашингтон обяви, че той е бил свален в Ормузкия проток.

Тръмп каза че дронът е прелетял на 900 метра от американския боен кораб Боксър и пренебрегнал предупредителните сигнали да се отдалечи.

Същевременно пожелал да запази анонимност американски представител каза, че САЩ разполагат с ясни доказателства за разрушаването на иранския дрон, предаде Франс прес.

"Имаме много ясни доказателства", каза представителят, споменавайки за евентуално видео. "Дронът се е приближил прекалено близо до нашия кораб. Ако дроновете се приближават прекалено близо, те биват сваляни", допълни той.

Пентагонът засега не е потвърдил дали има кадри, доказващи унищожаването на дрона.

БТА
2216 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
Кънчо пут...

2019.07.19 | 22:11

74217

Язъk ckинал ce e eдинo лacтиk нa пpашkaтa...

2019.07.19 | 20:04

74155

Тръмп е само един фукльо. Разпространител на фалшиви новини. Този човек няма нищо общо с реалността. Скара се с целия свят, сега работи усилено за разрушаването и на Е.С. Явно е школован в КГБ.

Добави коментар

Водещи новини