САЩ няма да променят стратегията си за Афганистан

  • 12 март 2012 20:36

  • 426
  • 0
САЩ няма да променят стратегията си за Афганистан
©

Белият дом съобщи, че американската стратегия за Афганистан няма да се промени, независимо от убийството от американски войник на 16 цивилни, оказало се нов удар по американската военна политика, предаде АФП.

„Целите на нашата стратегия не са се променили и няма да се променят”, каза говорителят на Белия дом Джей Карни. По думите му, Вашингтон остава решен да разруши, разоръжи и победи „Ал Кайда” и да обучи афганистанците сами да гарантират сигурността си.

Президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият е решен да запази постепенното изтегляне на американските сили от Афганистан, според споразумението с партньорите от НАТО, предвиждащо пълно изтегляне до края на 2014 г.

„Времената са трудни, няма спор”, каза Карни и допълни, че администрацията ще продължи да работи върху важните за националната сигурност на САЩ интереси в Афганистан.

„Не вярвам този инцидент да промени стратегията, която е разработена и приложена, както и няма да позволи изтеглянето на американските сили и предаването на сигурността на афганистанците”, каза още той.

Последвайте канала на

Весела Найденова
426 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини