Тръмп обвини бившия си адвокат, че е лъжесвидетелствал пред Конгреса

  • 02 март 2019 13:21

  • 642
  • 3
Тръмп обвини бившия си адвокат, че е лъжесвидетелствал пред Конгреса
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви вчера, че бившият му адвокат Майкъл Коен е предал на издатели книга, в която го описва в благоприятна светлина, в разрез със свидетелските му показания пред Конгреса, предаде Асошиейтед прес.

В Туитър Тръмп написа, че непубликуваният ръкопис на Коен е "любовно писмо" към него и че Конгресът трябва да изиска този текст като доказателство, че показанията на адвоката тази седмица са били "мошенически" и "нечестни".

Коен каза пред комисия на Камарата на представителите, че Тръмп е "расист", "измамник" и "мошеник". Той свидетелства, че Тръмп е използвал вътрешния си кръг, за да прикрива твърдения, за извънбрачни връзки, които го уязвяват политически, и че е лъгал за бизнес интересите си с Русия в предизборната кампания през 2016 г.

"Конгресът трябва да изиска копие от новата книга на Майкъл Коен, даден на издатели неотдавна", написа Тръмп в Туитър. "Ще ви се завъртят главите, като видите лъжите, превратното представяне и несъответствията с показанията му в четвъртък. Все едно е друг човек! Той е напълно опозорен!".

Коен даде показания публично пред конгресната комисия за надзор в сряда и при закрити врата пред комисията по разузнаването в четвъртък.

Според съобщения от миналата година Коен е подготвил книга, благоприятна за Тръмп, и е имал договорка с издателство "Хачит", преди проблемите му със закона да сложат край на сделката.

Говорителят на Коен Лани Дейвис каза вчера, че Коен е получил "значителен аванс" преди близо година за "предложение за книга за това как той възприема Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. В последствие Коен предпочел да не продължава да работи по това". Дейвис добави, че "президентът отново излъга".

В показанията си пред конгресната комисия в сряда Коен потвърди, че се е опитал да продаде книга, озаглавена "Trump Revolution: From the Tower to the White House, Understanding Donald J. Trump" (Революцията Тръмп: от Тръмп тауър до Белия дом, как да разбираме Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския",без до уточнява на коя дата, предаде Франс прес.

Сайтът "Дейли бийст" съобщи за този проект през май миналата година. Сайтът посочи, че бъдещият издател "Сентър стрийт" се е оттеглил след като ФБР претърси офисите и дома на Коен през април м. г.

В началото на 2018 г. Коен все още беше близък с Тръмп и се смяташе за експерт в президентството. Затова книгата по всяка вероятност щеше да е ласкателна към стопанина на Белия дом, посочва АФП.

На връщане от Виетнам, президентът намекна вчера в Туитър , че е виждал поне част от ръкописа, определен като "любовно писмо до Тръмп".

По-малкият син на Тръмп Доналд младши, също подчерта в туит, че Коен "предложи книга, в която казва, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския не е лъжец", изпълнена с "хвалебствия" към баща му и обвини адвоката, че е сменил лагера, след като е бил подработен от демократите.

Очаква се през май Коен да започне да излежава тригодишна присъда. В сряда той каза пред комисията по надзора: "Невероятно е, че бях дотолкова хипнотизиран от Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че бях склонен да върша неща в негов интерес, за които знаех, че са напълно погрешни".

Запитан от депутат републиканец дали сега, когато е лишен от адвокатски права и без доходи, е готов да се ангажира никога да не пише книга, Коен отговори просто "не".

Това не е първият бивш адвокат на президент, обърнал се срещу него. Джон Дийн - бивш юридически съветник на президента Ричард Никсън, свидетелства срещу него в аферата Уотъргейт, а впоследствие написа няколко книги, припомня АФП.

Последвайте канала на

БТА
642 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
алкохолизиран крепостен дегенерат

2019.03.02 | 18:41

3

Голяма грешка направихме с този хитрец -- каква я мислехме , а каква стана ! Ще ни остане само бурната радост и лоченето на шампанско при избирането му !

2019.03.02 | 16:17

2

На нито еди фотос този човек не изглежда нормално. Действията му също са ненормални. Това е единственият президент на Щатите, който съм гледал с отвращение.

на рижавия колун

2019.03.02 | 13:59

1

не му върви тази седмица .Еврейските му господари ще го "пенсионират",както направиха със Кенеди.

Добави коментар

Водещи новини