Тръмп карал стотици пъти адвоката си да отправя заплахи от негово име 

  • 28 февруари 2019 08:37

  • 716
  • 5
Тръмп карал стотици пъти адвоката си да отправя заплахи от негово име 
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския нареждал на личния си адвокат да отправя заплахи от негово име около 500 пъти през последните 10 г., каза бившият адвокат Майкъл Коен в показанията си в комисията по надзор и реформа в Камарата на представителите на Конгреса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

"Колко пъти ви е нареждал Тръмп да заплашвате отделни хора или организации от негово име?", попита представителка от Демократическата партия. "Доста", отговори Коен. Запитан дали става дума за 50, 100, 200 или 500 пъти, той я спря при споменаването на 500 и каза: "Вероятно". 

При кръстосания разпит от конгресмените Коен каза също, че е наясно и за други вероятно незаконни действия на Тръмп, които бившият адвокат не може да коментира, защото те все още са предмет на съдебно разследване в Ню Йорк. 

Той обаче бе по-конкретен за връзките на Тръмп с родения в Русия агент по разработката на недвижими имоти и осъден мафиот Феликс Сатер. Последният бил изпълнителен директор на имотен конгломерат по времето на изграждането на сградата на Тръмп в Манхатън. Именно Сатер бил връзката между Коен, който тогава бил адвокат на Тръмп, и руските официални лица относно плановете за изграждане на голяма офис сграда на Тръмп и в Москва. Според Коен Тръмп или шикалкавел, или направо лъгал дали познава Сатер. Според адвоката същият Сатер имал офис на 26 етаж на Тръмп тауър в Ню Йорк и не плащал наем. На същия етаж бил и кабинетът на Тръмп. 

Коен каза пред конгресмените, че в процес на разследване в Ню Йорк са още редица криминални обвинения срещу Тръмп, които тепърва ще излизат на бял свят. Едно от тези разследвания засяга разговорите, които Тръмп или неговите съветници са имали с Коен след обиска, извършен от ФБР в дома му миналата година. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
716 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.02.28 | 10:29

2

Как можаха тия американци да сложат търговец за президент

k

2019.02.28 | 13:28

5

Тоя с патицата на главата не е търговец. Какво точно продава? Той е професионален тарикат. Винаги говори много и винаги се измъква от последствията. Не знам дали е по-добре такъв като него или бивш КГБ-ец или пък бивш ... 'колега по офис' на знакова мутра. Светът се побърква.

2019.02.28 | 11:09

4

А ТОЙ ЗАЩО Е МЪЛЧАЛ ДОСЕГА И ИЗВЕДНЪЖ СЕГА ПРОПЯВА КАТО КАРАРЧЕ?ЗАЩО НЕ Е ГОВОРИЛ ЗАТОВА ОЩЕ ПРЕДИ ТРЪМП ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ?ТОВА ЗАКЪСНЯЛО ОТКРОВЕНИЕ ПРЕДИЗВИКВА МНОГО ВЪПРОСИ?КАТО НАПРИМЕР ДАЛИ НЕ СЕ Е ПРОДАЛ НА ПО-ДОБРА ЦЕНА?

Judge Dredd

2019.02.28 | 10:59

3

И кой го казва това - един доказан и осъден лъжец и измамник :)

Cohen “I’m going to jail for lying.... buuuut now I’m going to tell you the truth”.
Пълна идиотщина. Само какво говори: ... аз така разбрах ... с думите си той това намекна ... Нищо конкретно

2019.02.28 | 08:55

1

Тръм е келеш. Прилича на крадците в Кремъл. Шикалкави като тях, и само се чуди какво да отпъне

Добави коментар

Водещи новини