Тръмп изключи да има отстъпки по отношение на Турция

  • 21 август 2018 07:34

  • 2264
  • 1
Тръмп изключи да има отстъпки по отношение на Турция
© Getty Images (Архив)

Американският президент Доналд Тръмп изключи възможността за каквито и да е отстъпки по отношение на Турция в замяна на освобождаването на задържания американски пастор Андрю Брънсън.

В интервю за Ройтерс Тръмп заяви, че не се притеснява от това, че налагенето на диопълнителните мита за турските метали ще има ефекта на доминото и ще засегне икономиката на Европа, предаде БНР.

Той е смятал, че е постигнал споразумение с турския си колега Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва за свободата на Брънсън, когато е помогнал Израел да бъде убеден да пусне задържана турска гражданка.  

"Това, което прави Турция, е тъжно. Мисля, че допускат ужасна грешка. Няма да има отсъпки. Очаквах от Ердоган да освободи този невинен и чудесен човек и страхотен баща и християнин", коментира президентът. 

Израелската страна потвърди, че Тръмп е поискал освобождаването на Ебру Йозкан и тя е била депортирана на 15 юли.  Анкара обаче открича да се е съгласявала да пусне Андрю Брънсън в замяна. 

Ебру Йозкан беше арестувана в средата на юни на израелското летище "Бен Гурион" по обвинения за връзки с терористични групи. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2264 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аасд

2018.08.21 | 09:06

1
тайпи ще клекне и ще ходи да се моли в белия дом. там ще удари едно чело в пода пред чичо сам.

Добави коментар

Водещи новини