Тръмп с пореден залп от сутрешни туитове

  • 19 август 2018 17:50

  • 4436
  • 1
Тръмп с пореден залп от сутрешни туитове
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския сравни разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в американските избори с "маккартизъм от най-лошия вид" и повтори, че е разрешил на адвокат от Белия дом да съдейства на следователите, защото няма какво да крие, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

"Изучавайте покойния Джоузеф Маккарти, защото в момента с Мълър и бандата му сме в период, в сравнение с който Джоузеф Маккарти е новобранец. Лъжлив Лов на Вещици", написа Тръмп в Туитър. През 50-те години в разгара на Студената война САЩ бяха обхванати от параноя срещу комунизма, наречена "червения страх". Тогава сенаторът републиканец от Уисконсин Джоузеф Маккарти започна кампания срещу всеки заподозрян в комунизъм или симпатия към комунизма. Спорният сенатор бързо бе дискредитиран.

Залпът сутрешни туитове на Тръмп последва вчерашната информация на в. "Ню Йорк таймс", че адвокатът от Белия дом Дон Макган е оказал широко съдействие на разследването на Мълър по подозрения в съглашателство между предизборния екип на Тръмп и Русия. "Разреших на него, както и на всички други, да свидетелства. Не бях длъжен да го правя", написа Тръмп. "Нямам нищо за криене и настоях за прозрачност, за да може Ужасният и Лъжлив Лов на Вещици да приключи", туитна той. "Маккартизъм от най-лошия вид", добави Тръмп.

Още вчера президентът заяви в Туитър, броени часове след публикацията на "Ню Йорк таймс", че е разрешил на Макган и на други служители на белия дом да окажат пълно съдействие на Мълър. В днешните туитове той отново разкритикува медиите изобщо и "Ню Йорк таймс" в частност, видимо подразнен от статията му. "Ето затова Медиите на Лъжливите Новини са станали Врагове на Народа", написа Тръмп.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4436 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опорна то4ка

2018.08.19 | 19:02

1
Генерал ефрейтор пАлковник Решетников ги побъркА американ4еата хи хи....нека да видят и те какво им е на българите, като всеки ден Кремъл ги пере в главите с психотропни бомби

Добави коментар

Водещи новини