Тръмп и Болтън обвиниха Китай в намеса в изборите в САЩ

  • 20 август 2018 06:36

  • 4188
  • 5
Тръмп и Болтън обвиниха Китай в намеса в изборите в САЩ
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и неговият съветник по въпросите на националната сигурност Джон Болтън обвиниха Китай в намеса в изборите в страната, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато Тръмп увеличава своите нападки срещу разследването за предполагаем таен сговор между неговия щаб и Русия преди президентските избори в Съединените щати през 2016 г.
"Всички тези идиоти, които са се съсредоточили върху Русия, би трябвало да започнат да гледат в друга посока - Китай", написа Тръмп в Туитър в събота.

Този коментар бе публикуван сред поредица послания на американския президент с остри критики срещу предполагаемата цензура на консерваторите в социалните мрежи.

Туитът на Тръмп остана до голяма степен незабелязан, докато вчера неговият съветник по въпросите на националната сигурност Джон Болтън също обвини Китай, но и Русия, Иран и Северна Корея, че се опитват да се намесят в изборния процес в САЩ.

"Със сигурност мога да ви кажа, че е налице достатъчно голяма заплаха за националната сигурност на Съединените щати - намеса на Китай, на Иран, на Северна Корея (и на Русия) - за да предприемем мерки, за да се опитаме да й противодействаме.

Всъщност става въпрос за четири страни", заяви Болтън по телевизия Ей Би Си.

Попитан за подробности за вмешателството на тези държави и особено на Китай, той отговори мъгляво. "Не искам да влизам в (детайли) какво съм видял или не. Мога да ви кажа обаче, че за изборите за Конгрес през 2018 г. тези четири страни ни безпокоят най-много", заяви Болтън.

БТА
4188 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Пиночет

2018.08.20 | 20:27

5
Аман от тролове-комундери...колкото и да серете,комунизмът ви се оказа ефно недоносче,като любимата ви Раша...Д-р Пиночет знаеше кск да ви лркува с универсалното лекарство...ха ха хс
асд

2018.08.20 | 11:31

4
тия се месят в изборите в цял свят, а сега ни надуха ушите с намеса в техните избори. я да спрат да занимават света с измислените си врагове. не могат да си седнат на гъза и да си гледат държавата. все реват за нещо, все войни, все сеят раздори някъде. алчни копелета. искат целия свят да им поддържа богатия стандарт на живот.
династия Цин

2018.08.20 | 08:41

3
Ким Чен Ун не успя,но Китай ще срине Америка,не е добре за света Китай да е толкова мощен,но е по добре Китай да управлява света за да има мир!
ApoloN

2018.08.20 | 07:54

2
Да го духа америка

2018.08.20 | 06:59

1
На тия откачалки все някой им е виновен

Добави коментар

Водещи новини