Държавни медии: Китай показва сдържаност, САЩ опитват да изнудят Пекин

  • 05 август 2018 08:50

  • 1230
  • 0
Държавни медии: Китай показва сдържаност, САЩ опитват да изнудят Пекин
© Getty Images

Ответните мерки на Китай, налагащи вносни мита на стоки от САЩ на стойност 60 милиарда долара, показват разумна сдържаност, заявиха вчера държавни медии, цитирани от Ройтерс, които обвиняват Вашингтон в изнудване.

Късно в петък китайското финансово министерство наложи нови вносни мита на 5207 американски стоки. Митата варират от 5 до 25 на сто, но общата стойност на стоките е по-малко от половината от предложената от администрацията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, отбелязва Ройтерс.

Китайският в. "Глобал таймс" определи китайските контрамерки като рационални, подчертавайки, че Пекин няма да се състезава със САЩ. По-рано в коментар по китайската държавна телевизия беше казано, че "извънредният натиск и изнудване от страна на САЩ вече са ясни на международната общност", но те няма да имат ефект срещу Китай.

Тази вечер президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви в Туитър, че наложените на Китай мита имат ефект и двете страни водят преговори, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
1230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини