Подготвят среща между Тръмп и Путин

  • 21 юни 2018 11:06

  • 1166
  • 0
Подготвят среща между Тръмп и Путин
© gettyimages

Съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън предвижда да посети в началото на идната седмица Москва за подготовка на среща между държавните глави на САЩ и на Русия, предаде Интерфакс, като се позова на информирани източници от Вашингтон.

Чуждестранни медии предположиха по-рано, че Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския може да се срещнат в средата на следващия месец - след лидерския форум на НАТО в Брюксел, насрочен за 11 и 12 юли, в една от европейските столици, евентуално Виена. "Таймс" написа, че "американски представители разглеждат възможността за срещи или преди форума на върха на НАТО, или след като приключи посещението на Тръмп във Великобритания".

Изданието твърди, че Лондон е разтревожен от варианта за среща през юли, особено ако се състои преди форума на НАТО. Според събеседници на британския вестник евентуална среща Путин-Тръмп може да се отрази на дискусиите за "възпиране на руската агресия" на форума на НАТО в Брюксел.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви на 19 юни, че все още няма никаква яснота по въпроса за евентуална среща между Путин и Тръмп. По-рано той изтъкваше, че вариант за среща между двамата президенти преди форума на НАТО не се обсъжда, напомня Интерфакс.

Последвайте канала на

БТА
1166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини