Зукърбърг се извини за недостатъците в политиката на Фейсбук

  • 22 март 2018 07:02

  • 2720
  • 2
Зукърбърг се извини за недостатъците в политиката на Фейсбук
© GettyImages/Gulliver

Главният изпълнителен директор и президент на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че е време на повече регулации на технологичните фирми, тъй като те играят все по-важна роля в света и спомена, че трябва да се знае кой плаща за онлайн реклами, предаде Асошиейтед прес.

В интервю за Си Ен Ен Зукърбърг заяви, че вече няма съмнение, че Фейсбук и други големи технологични компании трябва да бъдат по-строго регулирани. Той каза, че законодателите трябва да работят с фирмите, за да се прецени кои регулации са най-смислени.

Зукърбърг заяви, че според него е добра идея да се задължат интернет компаниите да предоставят информация за лицата, които плащат за онлайн реклами. Това предложение се разглежда от Конгреса, след като стана известно, че руснаци са финансирали политически реклами по време на кампанията за президентските избори в САЩ от 2016 г., но това се узна едва след изборите.

Зукърбърг заяви, че е готов да даде показания в Конгреса по въпроса за скандала със злоупотребата с лични данни на 50 милиона потребители на Фейсбук.
Зукърбърг каза, че ще се яви пред Конгреса, ако това бъде сметнато за необходимо, но отбеляза, че във Фейсбук има и други ръководни кадри, които отговарят за конкретни отдели и те са по-подходящи да предоставят на конгресмените исканата от тях информация.

В интервюто за Си Ен Ен Зукърбърг за пръв път поднесе извиненията си за недостатъците в политиката на Фейсбук, заради които едно приложение получи достъп до личните данни на 50 милиона потребители на социалната мрежа без тяхно съгласие. Снощи той коментира скандала в страницата си във Фейсбук, но тогава не се извини.

Нора Виткова
2720 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дуци

2018.03.23 | 00:05

2
ЦЪРВУЛИИИИ ,МРЪСЕНИЯ ЕВРЕИН СТАНА МИЛИАРДЕР БЛАГОДАРЕНИЕ НА АГНЕШКИТЕ ГЛАВИЧКИ В СВЕТА ,СЯ ШЕ ВИ СЕ ИЗВИНИ НА ГОЛО
kolxo

2018.03.22 | 15:54

1
Да бе, те и военните ви са задължени да се отчитат и за това купуват чукове по 3000$ парчето. А гадното чифутче пак ще прати друг (по-подходящ) да вади му кестените...

Добави коментар

Водещи новини