Пентагонът разследва Майкъл Флин за получени плащания от чужбина

  • 27 април 2017 20:21

  • 1287
  • 0
Пентагонът разследва Майкъл Флин за получени плащания от чужбина
© gettyimages (архив)

Главният инспектор на Пентагона е започнал разследване дали Майкъл Флин, бившият съветник по националната сигурност на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, е получил плащания от чуждестранни юридически лица без необходимото разрешение.

Това се казва в писмо, разпространено днес от демократите в Камарата на представителите и цитирано от Ройтерс. Според писмото с дата 11 април, получено от комисията за надзор и правителствени реформи на камарата, главният инспектор разследва дали Флин е имал разрешение, преди да получи възнаграждение от чуждестранно правителство.

Конгресменът Илайджа Къмингс, водещият демократ в комисията по надзор и правителствени реформи, разпространи и други документи от Пентагона. Според тях при проверка на агенция към ведомството не са открити доказателства Флин да е искал разрешение да получи пари от чужбина, въпреки че през 2014 г. е бил предупреден за това изискване. Адвокат на бившия съветник не беше открит за коментар.

БТА
1287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини