Отменят ареста за уриниране по нюйоркските улици

  • 02 март 2016 08:50

  • 1657
  • 2
Отменят ареста за уриниране по нюйоркските улици
© Getty Images/Guliver

Полицията в Ню Йорк няма да задържа повече извършителите на някои нарушения, като например хората, които уринират на улицата. Това решение ще позволи на полицията да се съсредоточи върху по-сериозни престъпления, предаде Франс прес, като цитира съобщение на нюйоркската полиция.

До този момент консумирането на алкохол, изхвърлянето на чашка или на мазна хартия, или уринирането на улицата можеше да коства на извършителя арест и съдебно дело. Подобни мерки се прилагаха и за дребни нарушения в метрото, например преминаване от един вагон в друг, заемане на две седалки от един човек или слагане на краката върху седалката.

Считано от март обаче, тези деяния няма да водят до арест в Манхатън, но на нарушителите все пак ще се издава фиш и така те ще трябва да се явят в съд, за да платят глоба. Всичко това ще "спести" 10 000 ареста на година.

Тази инициатива ще позволи на полицията в Ню Йорк да посвети ресурсите си за разследване на сериозни престъпления, като ще намали същевременно количеството на делата в наказателните трибунали, се казва в съобщение на полицията, пише БТА.

Константин Тодоров
1657 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.05 | 17:32

2
ура, вече ще мога да пикам по улицете, а ще може ли да се сере свободно по улиците?
Славофффф

2016.03.05 | 08:47

1
Престъпления в краварския Ню Йорк ,това е невъзможно !Особено да си го вадят на улицата !Това при кравите .... ,не е истина !

Добави коментар

Водещи новини