САЩ: Студен Свети Валентин за североизточните щати

  • 15 февруари 2016 07:18

  • 725
  • 0
САЩ: Студен Свети Валентин за североизточните щати
© Getty Images/Guliver

За голяма част от североизточните американски щати денят на Свети Валентин бе най-студеният в историята, предаде Асошиейтед прес, като на места температурата падна до минус 40 градуса по Целзий (Маунт Уошингтън, Ню Хемпшър).

Националната служба за времето съобщи, че вчера температурата в нюйоркския Сентрал Парк е паднала до минус 1 градус по Целзий - рекорд за тази дата.

За последен път температурата в Сентрал Парк е била под нулата през януари 1994 година Специализирани екипи са прибрали 105 бездомници в приютите на Ню Йорк, а 288 са потърсили помощ в болница, включително 20 души, нуждаещи се от спешна помощ, съобщи кметът на Ню Йорк Бил де Блазио на пресконференция в една от станците на метрото в Долен Манхатън.

В Бостън температурата падна до минус 9 градуса по Целзий, като счупки рекорда от 1934 година (минус 3 градуса). В Монпелие, Вермонт, през нощта срещу 14 февруари бяха измерени минус 28,5 градуса, а в Саут Линкълн, Върмонт - минус 33 градуса. ОЧаква се да се затопли с приближавенто на зимната буря, която вече затрупа със сняг Средния Запад.

Очаква се тя да донесе 12,5 сантиметра сняг в части от Кентъки и до 15 см в части от Тенеси, преди да премине в дъжд. В Западна Вирджиния може да натрупа 22,5 сантиметрарова снежна покривка, преди бурята да се премести на североизток.

Последвайте канала на

Нора Виткова
725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини