Кандидат-президент в САЩ: Левите ни манипулират с измислици за климатични промени

  • 09 декември 2015 19:25

  • 1701
  • 1
Кандидат-президент в САЩ: Левите ни манипулират с измислици за климатични промени
© Getty Images/Guliver

Климатичните промени са левичарска теория без никакви научни основания, чиято цел е налагане на значителен контрол върху икономиката и енергийния сектор от страна на правителствата. Това заяви днес сенатор Тед Круз, един от републиканските претенденти за Белия дом, цитиран от Франс прес.

"В дебатите за глобалното затопляне твърде често политиците във Вашингтон и множество учени, получаващи внушителни обществени субсидии, пренебрегват науката и данните и лансират вместо тях една политическа идеология", заяви Круз по американското обществено радио Ен Пи Ар.

Преди няколко десетилетия либералите и някои учени ни казваха, че има проблем с климатичното захлаждане. Техните твърдения бяха оборени от данните, така че същите тези левичари и известен брой от същите тези учени смениха теорията си с глобалното затопляне, каза ултраконсервативният сенатор от Тексас.

После те промениха теорията за трети път, тъй като имаше проблем: научните данни не доказват глобално затопляне, продължи той. Сега на дневен ред са "климатичните промени", а те са идеалната псевдонаучна теория в подкрепа на повече държава, която иска още повече правомощия. Защо ли? Защото тази теория никога не може да бъде опровергана, подчерта Круз.

"Дали ще се затопля или охлажда, дали ще става по-сух и влажен - климатът винаги ще се променя", каза той. За отбелязване е, че решението, което предлагат за справяне с климатичните промени - масиран контрол на правителствата върху икономиката и всички аспекти на живота ни - е съвсем същото, като решението за глобалното затопляне и глобалното захлаждане, допълни сенаторът.

1701 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.10 | 14:35

1
даа ама нема да стигне където трябва

Добави коментар

Водещи новини