Актрисата Луис Рейнър почина на 104-годишна възраст

  • 30 декември 2014 11:28

  • 3597
  • 0
Актрисата Луис Рейнър почина на 104-годишна възраст
©

Актрисата Луис Рейнър е родената в Австрия. Тя е звезда от златните години на Холивуд и първата актриса, удостоена с две поредни награди Оскар. Легендата почина на 104-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес.

Рейнър е починала в дома си в Лондон от пневмония. Съобщението е направено от дъщеря й Франческа Нител-Бойър.

Луис Рейнър завинаги ще остане в историята на киното като първата носителка на актьорски Оскар в последователни години. Актрисата получава най-престижните отличия през 1936 г. и 1937 г. за ролите си съответно във филмите "Великият Зигфелд" и "Добрата Земя".

След Рейнър награди Оскар в последователни години са печелили само четирима актьори - Спенсър Трейси, Катрин Хепбърн, Джейсън Робардс и Том Ханкс.

Мнозина гледат на актрисата като на една от жертвите на "Проклятието на Оскар-ите". Самата тя описва двойния си успех като най-лошото нещо, което е могло да й се случи.

Последният си холивудски филм, "Заложници", Луис Рейнър снима през 1943 г. По-голямата част от по-късния си живот актрисата прекарва в Англия. Една от последните й филмови роли е в екранна адаптация на "Играчът на рулетка" по Достоевски от 1998 г. с участието на Майкъл Гембън и Доминик Уест, припомня Дарик.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини