Бившата жена на Тамерлан Царнаев проговори (обновена)

  • 20 април 2013 14:09

  • 4708
  • 0
Бившата жена на Тамерлан Царнаев проговори (обновена)
©

Бившата жена на Тамерлан Царнаев, един от предполагаемите извършители на бомбената атака в Бостън, проговори, цитирана от германското издание "Фокус".

По-големият брат, Тамерлан, почина, покосен от куршуми, по време на операцията по залавянето му вчера. По-късно по-малкият брат, Джохар, беше заловен от полицията след мащабна акция. Роднини и приятели на двамата недоумяват как братята са се превърнали в подобен терористичен дует. Но само родителите им вярват в тяхната невинност.

Джохар е бил любезен и добре интегриран. Неговият по-голям брат обаче е бил аутсайдер. "Ние не можем да разберем как тази ужасна трагедия можа да се случи. Сърцата ни са разбити от ужаса, който Тамерлан причини", заявява Кейтрин Ръсел, 24-годишната бивша съпруга на Тамерлан в писмо към медиите, цитирано от германското издание "Фокус". „Ние не познавахме истински Тамерлан”, сподели семейството на Кейтрин, която има тригодишна дъщеря от Царнаев.

Приятел на Джохар Царнаев сподели, че не може да проумее защо 19-годишният чеченец е извършил бомбената атака в Бостън, предаде Би Би Си. „Аз не знам дали той сам е взел това решение или е бил принуден от някого”, 19-годишният Марк Фариа, който е учил заедно с по-малкия брат. Всички познати на Джохар твърдят, че той е приятелски настроен, забавен и добре интегриран, с лоялен кръг от приятели, които винаги ще си сложат ръката в огъня за него, пише американският в. "Ню Йорк Таймс".
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини