Владимир Путин: Враговете на Русия трябва да знаят. Разполагаме с оръжия, с които можем да ги ударим

  • 29 февруари 2024 11:18

  • 9021
  • 173
Владимир Путин: Враговете на Русия трябва да знаят. Разполагаме с оръжия, с които можем да ги ударим
© Getty images (архив)

Днес ще разгледаме важни за нашата страна въпроси. Това каза руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в обръщението си към Федералното събрание (двете камари на парламента в Москва).

Той също каза: Ние не позволихме Руската федерацията да бъде разкъсана. Искам да благодаря на въстаниците  в Източна Украйна, защитниците на Крим за това.

"Всичко това показва, че ние ще се справим с всички предизвикателства", добави държавният глава.

"Западът искаше да ни превърне в Украйна, да ни подчини и да ни разцепи. Но сметките му излязоха криви", посочи още Путин.

Президентът добави: Не ние започнахме тази война, но ние ще я приключим. Ние ще изпълним всички задачи на Специалната военна операция (както Кремъл нарича руската инвазия срещу Украйна) и ще изкореним нацизма.

"Ние всички скърбим за падналите ни герои", каза още той по повод загиналите руски войници и офицери в Украйна. След това той обяви минута мълчание.

"Западът провокира конфликтите в Украйна, Близкия изток и други райони по света, а сега ни заплашва. Там явно не осъзнават, че това е заплаха за война с ядрено оръжие и край на цивилизацията",  допълни президентът.

"Враговете на Руската федерация трябва да знаят. Ние разполагаме с оръжия, с които можем да ги ударим", каза още той.

"Стратегическите ни ядрени сили са поставени в състояние на пълна бойна готовност", заяви президентът и върховен главнокомандващ.

FT: Изтекли военни документи разкриват кога Русия може да нанесе тактически ядрен удар

Стопанинът на Кремъл също заяви, че хиперзвуковият ракетен комплекс "Циркон" вече е използва в Украйна.

"Ние ще засилим военния потенциал на въоръжените ни сили – най-вече в западната и северната част на страната ни (границите с членките на НАТО Полша, Финландия, Литва, Латвия и Естония)", каза още той.

Путин също се спря и върху изказването на френския си колега Еманюел Макрон за евентуално изпращане на военни на НАТО в Украйна. "На Запад заговориха за изпращане на контингенти на НАТО в Украйна. Ние много добре знаем каква е била съдбата на тези, които са изпращали контингенти срещу нашата страната. И сега последиците ще бъдат трагични", заяви той.

 

Путин нареди да започне масово производство на „сатанинските“ ракети

Той също каза, че Русия ще задълбочи икономическите връзки със страни от Арабския свят и Латинска Америка.

"Многодетното семейство трябва да стане наша основна цел и норма", каза още той.

 "Ние трябва за шест години да повишим раждаемостта и да постигнем положителни демографски показатели", добави Путин.

Той също призна, че 9% от населението на страната му живее под прага на бедност. "До 2030 година този процент трябва да стигне нивото от седем на сто", каза Путин.

Във връзка с това той обяви амбициозна социална програма в подкрепа на семействата с две и повече деца. "Пари има", каза президентът.

Путин също подчерта необходимостта в страната да се разработва качествен софтуер.

"Нужно е да се проведат и реформи в образованието. Често има разминаване между преподавания в училищата материал и въпросите за зрелостните  изпити и за влизане във висше учебно заведение. Тази практика е порочна и трябва да бъде прекратена", каза държавният глава


Президентът също призова за данъчни облекчения за малкия и средния бизнес, най-вече в селското стопанство.

"Предстоят мащабни инвестиции в икономиката, социалната, образователната, културната и други сфери на нашия живот. Ето защо за необходими реформи в данъчното законодатество. Аз вече внесох моите предложения в парламента и в правителството", каза още Путин. 

         Путин също заяви, че участниците във войната срещу Украйна трябва да имат привилегии при тегленето на ипотечни заеми. "Лихвата да не е по-висока от 2%", каза президентът. Той също заяви, че билите се в Украйна мъже трябва да имат по-лесен достъп до висше образование и до работа в предприятия и институции от бюджетната сфера.

"Благодаря за солидарността. Искам да кажа нещо – ние сме едно семейство. Заради това вярвам в светлото бъдеще на Русия", каза в заключение той.

"Речта на Путин продължи 2 часа и 6 минути. Това е дългата му реч пред депутатите, откакто стана държавен глава през 2000 г.", коментира опозиционната телевизия "Дождь" ("Дъжд").

За мястото на произнасянето на речта бе избрана историческата сграда "Гостинний двор" в центъра на Москва, построена в съвременния ѝ вид в края на ХVIII век.

Освен  депутатите да чуят президента дойдоха министри, представители на местните власти, партийни лидери, религиозни водачи, дипломати и други.

Всички гости бяха проверявани за COVID-19.

Путин ще направи годишното си обръщение към двете камари на руския парламент

Последвайте канала на

Валери Зайцев
9021 173

Свързани новини

Коментари 173

Добави коментар

2024.02.29 | 11:32

1
Слава

2024.02.29 | 12:05

7
украйнските ГЕРОЙ са руснаци
миииииии

2024.02.29 | 11:37

3
така е ......слава на украйнските ГЕРОЙ!!!!

2024.02.29 | 11:36

2
putin ne se pretisniavai te zapadnite evrogeiove si dadoha orajieto na usraina i ti sega mojesh spokoino da gi prevzemesh

2024.02.29 | 12:16

10
Неграмотен руzzzофилистик! С каква азбука пишеш, бре, лоботомит кастриран!
Рамбо

2024.02.29 | 11:40

4
Грозното жуже Путлер, ще свърши като Хитлер.

2024.02.29 | 11:47

5
Тоя кръвожаден бо.клук ще свърши зле.
Българин

2024.02.29 | 12:03

6
Ще ми удариш един кавал дърто хюмне , на токчета.

2024.02.29 | 12:06

8
Дано заличи Запада напълно!

2024.02.29 | 12:14

9
Кьопек скопен!
Сърбеца

2024.02.29 | 12:26

11
Време е за метеж и геноцид на корумпираните, лъжливи алчни евро джендъри наречени ес !!! Заплатите от по над 20к евра на калпак , отделно бонуси за правене на нищо в евреопарламента, за сметка на данъкоплатеца !

2024.02.29 | 13:36

22
Слава
А

2024.02.29 | 12:41

12
Някой да си е копувал нещо руско? В какво е велика руската федерация?
Fsg

2024.02.29 | 12:46

13
Поредната доза мазни, топли фъшкии из.Срани от мръсната уста на Хипофизно жУже с объркан от "паркинсон" изкуфял мозък!! Нищо ново в лай.няната чорба, която Ботокса издрайфа!! Само лъжа. лъжа. простотия и изкуствен отпимизъм... Трагедия, всеки истински руснак и русофил трябва да се срамува от свинщините, които вършат путлерасите в Русия, Украйна и по света!!!

2024.02.29 | 12:49

14
С какви оръжия разполагаш бе мухлио путин , САЩ ако искат ще ви заличат за 5 минути но за разлика от вас те не са терористи и убийци на невинни хора

Добави коментар

Водещи новини