ДЕН 74 ОТ ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Путин поздрави сепаратистите в Източна Украйна за Деня на победата

  • 08 май 2022 19:00

  • 4958
  • 14
ДЕН 74 ОТ ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Путин поздрави сепаратистите в Източна Украйна за Деня на победата
© Getty Images (архив)

74-ти ден от руската инвазия в Украйна. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13435

Проследете най-важните новини в развитие:

Последвайте канала на

21:27 | 08 май 2022

Изненадваща визита на канадския премиер в Украйна

Канадският премиер Джъстин Трюдо направи изненадващо посещение в Украйна в разгара на водената от Русия там война, предаде АП, цитирана от БТА.

Прочети още...
21:07 | 08 май 2022

Страните от Г-7 поеха ангажимент да спрат постепенно вноса на руски петрол

Страните от Групата на седемте (Г-7) се ангажираха да забранят или постепенно да прекратят вноса на руски петрол, а САЩ представиха санкции срещу ръководители на "Газпромбанк" и други предприятия, за да накажат Москва за войната ѝ срещу Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Прочети още...
19:48 | 08 май 2022

Корнелия Нинова: Русия е приятелска държава

„Чухме крайни мнения, но Русия спрямо България е приятелска държава“, смята министърът на икономиката Корнелия Нинова. В предаването „Защо, господин министър?“ лидерът на левицата отговаряше на въпросите на Мария Цънцарова.

Прочети още...
19:38 | 08 май 2022

Първата дама на САЩ посети изненадващо Украйна в Деня на майката

Джил Байдън посети днес изненадващо Украйна. Първата дама на САЩ се срещна със съпругата на украинския президент – Володимир Зеленски, Олга Зеленска, за да покаже подкрепата на САЩ за Украйна, предаде АП, цитирана от БТА.

Прочети още...
19:34 | 08 май 2022

Луксозна яхта на руски олигарх акостира в турския курорт Бодрум

Суперяхта, принадлежаща на руския олигарх Александър  Абрамов, пристигна в турския курорт Бодрум в западния окръг Мугла, съобщава в. "Хюриет дейли нюз", предаде БТА.

Прочети още...
19:22 | 08 май 2022

Петър Стоянов: Категорично България трябваше да предостави военна помощ за Украйна

"Категорично да, България трябваше да предостави военна помощ за Украйна, бързо и без колебание. У нас се смесиха две неща - политическото решение и военнотехническото решение какво можем да дадем. Ще даваме това, което имаме.

Прочети още...
16:38 | 08 май 2022

Украинските бойци в обсадения металургичен комбинат "Азовстал": Ще се бием докрай

Украинските бойци в обсадения металургичен комбинат "Азовстал" в Мариупол, последното гнездо на украинска съпротива срещу руските сили в града, се зарекоха да продължат да се бият, докато са още живи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Прочети още...
16:21 | 08 май 2022

Путин поздрави сепаратистите в Източна Украйна за Деня на победата

Руският президент Владимир Путин поздрави лидерите на няколко бивши съветски републики, както и на самопровъзгласилите се сепаратистки републики в Източна Украйна по случай 77-ата годишнина от края на Втората световна война, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Прочети още...
16:13 | 08 май 2022

Срещата на ЕС за нови санкции срещу Русия завърши без резултат

Без резултат завърши срещата на посланиците на страните членки на ЕС в Брюксел, на която трябваше да се обсъди новият пакет санкции срещу Русия, който да включва поетапна забрана за вноса на руски петрол и петролни продукти до края на тази година.

Прочети още...
16:02 | 08 май 2022

Джил Байдън към украинска бежанка в Словакия: Войната на Русия е напълно необяснима

Американската първа дама Джил Байдън прекара Деня на майката в Словакия, срещайки се с украински майки, които са станали бежанки след руската инвазия в Украйна, и ги увери, че "сърцата на американците" са с тях, предаде АП, цитирана от БТА.

Прочети още...
15:40 | 08 май 2022

Хърватският премиер в Киев: Знаем какво е да си подложен на военна агресия

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович пристигна днес в Киев, където са срещне с украинския президент Володимир Зеленски, украинския премиер Денис Шмигал и с председателя на парламента на Украйна Руслан Стефанчук, съобщи хърватското правителство.

Прочети още...
14:27 | 08 май 2022

Украинските войски се изтеглиха от град Попасна, потвърди областният управител на Луганска област

Украинските войски се изтеглиха от източноукраинския град Попасна, съобщи областният управител на Луганска област Серхий Хайдай и по този начин потвърди по-ранни съобщения, че населеното място е превзето, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Прочети още...
13:37 | 08 май 2022

"Газпром" с писмо до европейските си клиенти: Плащането в рубли не нарушава санкциите

"Газпром" е изпратил писмо до европейските си клиенти, в което се опитва да ги увери, че плащането на газ в рубли не нарушава санкциите.

Прочети още...
13:19 | 08 май 2022

Зеленски в емоционално обръщение: Злото отново е тук, но то не може да се скрие в бункер

Украинският президент Володимир Зеленски посочи днес, че злото се е завърнало в Украйна. Той заяви това в емоционалното си видеообръщение по случай 8 май, Деня на победата, на който Европа отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съюзниците във Втората световна война, предаде Ройтерс.

Прочети още...
13:00 | 08 май 2022

Станишев: Путин отвори кутията на Пандора и ще си носи отговорността

Путин отвори кутията на Пандора и това е неговата историческа отговорност. Всеки ден война създава кървава бразда и тя ще се помни поколения. Вече има и десетки хиляди загинали, което влошава шансовете за мир, но винаги трябва да се търсят шансове за политическо урегулиране. Това каза пред БНР бившият премиер Сергей Станишев, евродепутат, председател на ПЕС и бивш лидер на БСП.

Прочети още...
12:21 | 08 май 2022

Председателката на Бундестага пристигна в Киев

Председателката на германския парламент Бербел Бас пристигна днес в Киев, за да отдаде почит на жертвите на Втората световна война и да води политически разговори, предаде Ройтерс, цитирайки пост в Туитър на германски парламентарен служител.

Прочети още...
11:44 | 08 май 2022

Бивш премиер на Украйна: От 15 години Путин се опитва да унищожи западния свят

Решете за себе си - дали сте на страната на доброто, или сте помагачи на злото, и се назовете по този начин. Това ще е вашето историческо изпитание. Така се обърна към българските политици пред Нова телевизия Володимир Гройсман - бивш премиер на Украйна и най-младият министър-председател в историята на страната. 

Прочети още...
10:46 | 08 май 2022

Самолетът Ил-80, въздушното убежище на Путин при ядрен конфликт, ще прелети над Москва за 9 май

Самолетът Ил-80, известен като "самолетът на Страшния съд", ще прелети над Червения площад в Москва по повод Деня на победата на 9 май. Той вече е бил забелязан на няколко пъти да прелита над руската столица като част от приготовленията за празника, който тази година ще отбележи 77-годишнината от победата на Съветския съюз над нацистка Германия през Втората световна война, информира китайската осведомителна агенция Синхуа.

Прочети още...
10:09 | 08 май 2022

Посланикът на Украйна у нас: Бежанците питат какво ще се случи с тях след 31 май

Бежанците питат какво ще се случи с тях след 31 май. Но те няма да бъдат оставени на улиците, а просто ще се преместят в други почивни станции в началото на летния сезон в България. Вярвам в положителното развитие на проблема. Това сподели пред bTV украинският посланик у нас н. пр. Виталий Москаленко. 

Прочети още...
09:48 | 08 май 2022

Руска бомба порази украинско училище, предполага се за 60 жертви

Двама души са загинали при руска бомбардировка на училище в украинското село Билохоривка, съобщи днес губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай, цитиран от Ройтерс.

Прочети още...
09:15 | 08 май 2022

Стреляха по украински деца в Свети Влас

Непълнолетни стреляха срещу украински деца, настанени в хотел в Свети Влас. По фасадата на сградата личат следи от пластмасови сачми, а по чудо няма пострадали при инцидента.

Прочети още...
06:29 | 08 май 2022

Съветът на Европа: В Украйна се извършват невиждани нарушения на човешките права

Комисарят по правата на човека към Съвета на Европа Дуня Миятович осъди "невижданите" нарушения на човешките права и международното хуманитарно право от руската армия в Украйна. Тя направи това в разпространено днес изявление по време на четиридневната си визита в Киев и околностите му, предаде Франс прес.

Прочети още...
06:24 | 08 май 2022

Генералният директор на СЗО също посети Киев

Генералният директор на Световната здравна организация заяви вчера в Киев, че СЗО подкрепя Украйна в конфликта ѝ срещу Русия и прикани Москва да прекрати войната, предаде Ройтерс.

Прочети още...
06:18 | 08 май 2022

Лондон и Берлин обявиха нови пакети от финансова помощ за Украйна

Великобритания обяви вчера, че ще отпусне допълнително 1,3 милиарда лири (1,6 млрд. долара) военна помощ на Украйна. Заявката бе направена в навечерието на видеоконферентната среща на върха на Г-7, насрочена за днес с участието на украинскияпрезидент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс

Прочети още...
06:11 | 08 май 2022

Москва: 1,16 милион души са прехвърлени от Украйна на руска територия

Около 1,16 милион човека, вкл. 205 хиляди деца, са били прехвърлени от Украйна на руска територия от 24 февруари досега, сочат данни на министерството на отбраната в Москва, цитирани от ДПА.

Прочети още...
06:07 | 08 май 2022

Над 300 цивилни са евакуирани от "Азовстал"

Повече от 300 цивилни са спасени през "първата фаза" на евакуацията от завода "Азовстал" в Мариупол, обяви днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Novini.bg
4958 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
юлиян

2022.05.09 | 12:33

14
Имаш право.Украйна никога не е имала капацитета да направи нещо подобно.Тя е просто о-к-р-а-и-н-а,''периферия'' в буквалния смисъл.Вече ти го обясних веднъж,но явно си решил да изкараш някой лев със стари к- - -и.Украина просто не би могла да ни възстанови отново като държава на съвременната карта на Европа и света по това време, по простата причина,че тогава не е съществувала като държава.На картата на съвременна Европа ни връща ''САМО И ЕДИНСТВЕНО РУСКАТА ИМПЕРИЯ И ИМПЕРАТОР АЛЕКСАНДЪР ВТОРИ.Всичко което сме днес,каквито и да сме, е ЗАСЛУГА НА РУСИЯ и РУСКИЯТ НАРОД.НямаРуснаци,украинци,финландци,румънци,Кавказци и т.н.Всички те са били в състава на ''ВОЙСКО РОССИЙСКОЙ ИМПЕРИИ''Така че,млъкни.НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ,ЩО НЕ ГАСНЕ.Да бъдеш неблагодарник,е наистина ''НЕБЛАГОДАРНА'' РАБОТА.Коректно и без проблеми публикуват''удобно''дългото ти ''откровение''.Изнася им.''Контра''тезата ми не се радва на подобна благосклонност,но поне е ясна и достъпна до всеки.С ПРАЗДНИКОМ ПОБЕДЬЙ,БРАТЬЯ РОССИЯНЕ.
юлиян

2022.05.09 | 12:18

13
Имаш право.Украйна никога не е имала капацитета да направи нещо подобно.Тя е просто о-к-р-а-и-н-а,''периферия'' в буквалния смисъл.Вече ти го обясних веднъж,но явно си решил да изкараш някой лев със стари к- - -и.Украина просто не би могла да ни възстанови отново като държава на съвременната карта на Европа и света по това време, по простата причина,че тогава не е съществувала като държава.На картата на съвременна Европа ни връща ''САМО И ЕДИНСТВЕНО РУСКАТА ИМПЕРИЯ И ИМПЕРАТОР АЛЕКСАНДЪР ВТОРИ.Всичко което сме днес,каквито и да сме, е ЗАСЛУГА НА РУСИЯ и РУСКИЯТ НАРОД.НямаРуснаци,украинци,финландци,румънци,Кавказци и т.н.Всички те са били в състава на ''ВОЙСКО РОССИЙСКОЙ ИМПЕРИИ''Така че,млъкни.НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ,ЩО НЕ ГАСНЕ.Да бъдеш неблагодарник,е наистина ''НЕБЛАГОДАРНА'' РАБОТА.Коректно и без проблеми публикуват''удобно''дългото ти ''откровение''.Изнася им.''Контра''тезата ми не се радва на подобна благосклонност,но поне е ясна и достъпна до всеки.С ПРАЗДНИКОМ ПОБЕДЬЙ,БРАТЬЯ РОССИЯНЕ.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.05.08 | 21:47

4
През 1944 година за два месеца окупация на Украйна нацистите избили 10 000 украинци! За два месеца през 2022 година рашистите избиха 20 000 украинци! ВЕЧЕН СРАМ ЗА РУСИЯ!
юлиян

2022.05.09 | 11:28

12
Има как; Остани си П-Е-Д-риот.
Идиоти не патриоти

2022.05.09 | 00:23

10
Робски характер е когато русофобите вдигат цените и всички се радват на това.
Срам на Горбачов и Елцин

2022.05.09 | 00:22

9
Перестройка избила много-много повече.

2022.05.09 | 02:41

11
А дано падне.
Мани!

2022.05.08 | 23:16

8
Ще се търкалят азовски главички!
Мдаа

2022.05.08 | 10:57

2
Кадиров това и чакаше :)
717693

2022.05.08 | 23:11

7
Сега ще се скъса от клипчета в Тик-Ток :)

2022.05.08 | 21:52

5
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните
Гоцата

2022.05.08 | 21:55

6
Лекар ти трябва
юлиян

2022.05.08 | 18:14

3
ДАНО ДА СА ВСИЧКИ.Как така ''Героите'' нацисти ще останат без''ЖИВИЯ си ЩИТ''.Истината лъсна.НАЦИСТИТЕ от ''АЗОВ'',''АЙДАР'',''ДЕСЕН СЕКТОР'' и т.н. ИЗПОЛЗВАТ ЖЕНИ,ДЕЦА И СТАРЦИ от СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД КАТО''ЖИВ ЩИТ''.''Слава''на ''героите''.Докараха страната си до ръба на изчезването.
Бива

2022.05.08 | 10:56

1
И да почва дератизацията на азовските плъхове!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини