Путин и Си Цзинпин ще се концентрират върху европейската сигурност при разговорите в Пекин

  • 28 януари 2022 16:24

  • 568
  • 0
Путин и Си Цзинпин ще се концентрират върху европейската сигурност при разговорите в Пекин
© Pixabay

Разговорите на президента Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През с китайския му колега Си Цзинпин в Пекин ще се съсредоточат предимно върху европейската сигурност и диалога на Русия с НАТО и САЩ на фона на засиленото напрежение във връзка с Украйна, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6252

Путин ще пътува до Китай следващия месец за церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин и тогава ще разговаря с китайския си колега. Двамата лидери ще обсъдят също така търговията и космоса, допълни Песков пред репортери.

Ердоган ще посети Киев

Говорителят заяви също, че Путин може да даде своята оценка на отговорите на САЩ и НАТО на руските искания за сигурност по време на телефонния разговор с френския президент Еманюел Макрон по-късно днес.

Кремъл информира, че Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През се готви да проведе среща с германски бизнесмени и че датата ще бъде обявена своевременно.

Виктор Орбан: Унгария иска да получава повече руски газ

Путин се обърна към италианските бизнес лидери във видеоконференция, която се проведе в сряда въпреки призива от Рим към тях да не участват в тази среща при изостреното напрежение между Русия и Запада около Украйна.

Теодора Павлова
568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини