Конфликт между Бербок и Лавров заради руска телевизия

  • 18 януари 2022 20:09

  • 4469
  • 6
Конфликт между Бербок и Лавров заради руска телевизия
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Германската външна министърка Аналена Бербок и руският ѝ колега Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи влязоха в конфликт по време на пресконференция по темата за немскоезичната версия на руския телевизионен канал RT (Ар Ти), съобщи ДПА.

След разговорите на двамата висши дипломати в Москва Лавров заяви, че RT - бившата "Рашъ тудей" (Russia Today) - е била една от обсъжданите теми, и призова правителството в Берлин да позволи на канала да работи безпрепятствено в Германия.

RT многократно е критикувана на Запад като пропаганден инструмент на Кремъл и е обвинявана, че разпространява конспиративни теории и дезинформация от името на руската държава. RT отхвърля обвиненията.

"Важното за нас е руските журналисти да се чувстват комфортно и да не се сблъскват с дискриминация", заяви Лавров, цитиран от ТАСС.

RT DE иска лиценз за телевизионен канал в Германия. RT вече излъчва в Съединените щати, Франция и други страни.

Лавров предупреди германската си колежка, че според него има "намеса в дейността на независими журналисти" и възпрепятстването на RT ще има последствия.

Руското външно министерство неведнъж е заплашвало, че забраната за излъчване ще се отрази на работата на германските медии в Русия.

Бербок контрира, като заяви, че в Германия няма държавно радиоразпръскване.

Германската външна министърка отхвърли и оплакванията на представител на RT, че служителите на канала в Германия са възпрепятствани в работата си или дискриминирани.

"Не е вярно, че има държавна намеса", каза тя по отношение на решението на видеоплатформата ЮТюб да блокира RT DE заради разпространяване на невярна информация.

Константин Тодоров
4469 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Анална ГъзБрък

2022.01.18 | 20:26

1
Бех при дедо Бай Дън - само памперси видех, сега и тоя старчок Лаврак ли е, Лаврентии Берия ли...все нямам късмет! И после се чудете на името ми ...Ето за това на Дойчланд и трябват поне 300хил. млади, здрави и потентни черни мигранти от Африка!!

2022.01.18 | 20:28

2
немският в зелен цвят жао-жоа отива при мечока за игра в детската градинка : мечо , защо толкова пухкаво ? Ама , аз съм вълг и имам цялото стадо от вълци ...

2022.01.18 | 20:29

3
китайската година на жоа-ожа

2022.01.19 | 07:07

4
Ми разбира се, че RT e пропагандна и разпространява всякакви конспирации и сказки. И не само тя. От десетилетия чета руски медии. Представят на руския читател такива небивалици за света извън Русия, така му промиват мозъка - точно както "Правда" навремето = Ний(добрите) срещу тях(лошите).

2022.01.19 | 09:53

5
КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИИИ

2022.01.19 | 17:05

6
Затворете всички немски медии в РУСИЯ !

Добави коментар

Водещи новини