Обезвреждане на заплахи по границите на Русия и Беларус ще се отработва на съвместни военни маневри

  • 18 януари 2022 12:37

  • 1003
  • 0
Обезвреждане на заплахи по границите на Русия и Беларус ще се отработва на съвместни военни маневри
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Различни варианти на съвместни действия с цел обезвреждане на заплахи и стабилизиране на обстановката по границите на Русия и Беларус ще се отработват при предстоящата проверка на силите за реагиране на Съюзната държава на двете страни.

Това съобщи днес на брифинг за чуждестранните военни аташета руският зам.-министър на отбраната Александър Фомин, предаде ТАСС.

Беларуско-руските маневри "Съюзна решимост-2022" ще се състоят от 10 до 20 февруари, информира военното министерство в Минск. Войските ще действат на 5 военни полигона в Беларус. Ще участват поделения от Източния военен окръг на Руската федерация.

Проявата е договорена от президентите на двете страни (Александър Лукашенко и Владимир Путин) през декември 2021 г. По време на извънплановата проверка ще бъде направена по-специално оценка на готовността на войските да гарантират военна сигурност, уточни Александър Фомин.

В Беларус започнаха да пристигат руски военни сили и техника за участие в маневрите, съобщи вчера държавната агенция БелТА.

Руски сили и оборудване пристигат в Беларус преди военни учения

 

Валери Зайцев
1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини