Русия очаква преговорите със САЩ по сигурността да се състоят другия месец

  • 22 декември 2021 16:30

  • 395
  • 3
Русия очаква преговорите със САЩ по сигурността да се състоят другия месец
© Pixabay

Русия очаква да проведе другия месец преговори със САЩ, на които да бъдат обсъдени нейните предложения за правно обвързващи гаранции в областта на сигурността, предадоха световните агенции.

Твърдения за предполагаема подготовка на Русия за инвазия на Украйна причиняват сериозни притеснения в международната общност вече няколко седмици. Москва многократно отрече тези обвинения.

ЕС и НАТО заплашиха Русия със сериозни последици в случай на военна ескалация. Тя отговори с искания алиансът да обещае да не се разширява на изток, които представи в писмена форма в петък.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза днес пред държавната телевизия Ар Ти, че първият кръг на разговорите със САЩ е бил договорен за началото на следващата година. Планирани са разговори и с НАТО и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че все още няма конкретна времева рамка за тези преговори. "Основното е, че няма да бъде преговорен маратон", каза той.

Кремъл: Русия още не е получила от САЩ отговор по повод исканите от нея гаранции за сигурност

Русия иска също НАТО да се откаже от евентуалното приемане на Украйна.

Белият дом каза, че няма да прави компромиси с основните принципи, на които се основава европейската сигурност. Според него всички държави имат правото да определят собственото си бъдеще и външна политика без външна намеса.

Някои от условията в руското предложение са неприемливи и Москва знае това, каза високопоставена представителка на американската администрация. Тя добави, че Вашингтон иска да постави на дневен ред и своите собствени притеснения и проблеми, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
395 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.25 | 23:00

3
В ЗАДУНАЙКАТА СЛАЙНЯНИ,А НЕ БЪЛГАРИ СА УСЪРДНО ЛИЖЕЩИТЕ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ. ОКОКОРЕНИЯ ИДИОТ - ПОРЕДНОТО БАНДИТОПАРТИЗАНСКО ИЗЧАДИЕ В СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПРОСИЯ Е 383 000 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА,А Е ЗАГРАБИЛА И НЕСПИРНО ГРАБИ НАД МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. РУСКИТЕ ОЛИГО ФРЕНИ СЪЩЕСТВУВАТ ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА КОЛОНИИТЕ,КОИТО БЕЗ МЯРА ОГРАБВА. ГРОМИКО НЕ ВЕДЪЖ Е ЗАЯВЯВАЛ,ЧЕ РУСИЯ В СВОЯТА ИСТОРИЯ НЯМА НИТО ЕДИН МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР,КОЙТО ДА Е СПАЗИЛА И ТОЙ Е ГОРД,ЧЕ ПРОРОСИЯ Е СИЛНА И МОГЛА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИВсички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...Всички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...
Вагинир Пути

2021.12.25 | 16:46

2
Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...
Анонимен

2021.12.22 | 19:57

1
Има да чакат.

Добави коментар

Водещи новини