Борел притеснен, че Русия иска да окаже натиск върху ЕС да лицензира "Северен поток 2"

  • 20 декември 2021 08:09

  • 1299
  • 1
Борел притеснен, че Русия иска да окаже натиск върху ЕС да лицензира "Северен поток 2"
© Getty images

Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел изрази опасенията, че "като се въздържа от увеличаване на доставките на газ за Европа, Русия иска да окаже натиск върху Европейския съюз, за да осигури лицензирането на проекта "Северен поток 2", предаде БНР.

Газопроводът "Северен поток 2" е в процес на одобрение от страна на регулаторния орган - Германската федерална агенция за мрежите. Процесът е преустановен, тъй като регулаторът е преценил, че е необходимо газопроводът да създаде дъщерно дружество в Германия и отново да подаде заявление за сертифициране.

Медия: Водородът може да носи на Русия повече печалби от природния газ

Русия неведнъж е заявявала, че "Северен поток 2", срещу който САЩ и Украйна активно се противопоставят, е търговски и полезен за Европа, и е призовавала да не се споменава повече в контекста на всякакво политизиране.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1299 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Вагинир Пути

2021.12.25 | 16:47

1
Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...

Добави коментар

Водещи новини