Расте броят на загиналите във въгледобивна мина в Сибир, сред тях има и спасители

  • 25 ноември 2021 21:25

  • 3188
  • 0
Расте броят на загиналите във въгледобивна мина в Сибир, сред тях има и спасители
© gettyimages

Най-малко 14 души, включително трима членове на спасителни екипи, загинаха днес след експлозия в руска мина за въглища в Западен Сибир, съобщи БТА.

Тримата спасители са загинали при неуспешен опит да бъдат изведени 35 души, останали блокирани в мината, съобщи губернаторът на Кемеровска област Сергей Цивильов.

41 пострадали миньори при пожар в руска мина

Спасителните служби не са успели да установят контакт с хората, озовали се в капан. Не е ясно какво е състоянието им. Спасителните работи бяха спрени временно поради опасност от експлозия.

Министерството на гражданската отбрана съобщи също, че е загубен контакт с няколко членове на спасителните екипи. Общо 239 миньори бяха спасени от мина "Листвяжная", като над 49 от тях имаха нужда от болнично лечение, добави губернаторът. Взривът е бил на дълбочина от 250 метра. Според заместник-генералния прокурор Дмитрий Демешин става дума за експлозия на метан.

От утре в Кемеровска област е обявен тридневен траур.

Руският президент Владимир Путин изказа съболезнования на роднините на жертвите и предложи подкрепа на оцелелите и опечалените семейства.

Мая Йорданова
3188 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини