Владимир Путин: Русия е надежден доставчик на газ

  • 06 октомври 2021 15:43

  • 765
  • 2
Владимир Путин: Русия е надежден доставчик на газ
© Getty (архив)

"Русия  е надежден доставчик на газ", това каза президентът на страната Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Държавният глава днес проведе съвещание с министри, посветено на въпросите на енергетиката. "Искам да отбележа, че нашата страна винаги е била коректна в изпълнението на задълженията си за доставки на газ на своите партньори в Европа и Азия. Тя и в момента е надежден доставчик на синьо гориво", заяви той.

Според Путин кризата с горивата в Европа се дължи на ниските температури, обхванали Стария континент в началото на тази година. "Зимата бе студена. Това повиши потреблението на газ и съответно доведе до намаляването на запасите в подземните хранилища", коментира той. По думите му за по-голямото потребление е допринесло и възстановяването на икономиките след световната коронавирусна пандемия.


"Газпром" нито веднъж не е отказал да доставя допълнителни количества газ на своите чуждестранни партньори, ако те са поискали това", добави Путин. Според него най-големият потребител на руски газ в Европейския съюз – Германия е получила през първите девет месеца на тази година допълнително 10,124 милиарда кубични метра. "Това е със 131,8% повече в сравнение с 2020 г.", подчерта той.

Полша вини "Газпром" и Русия за високите цени на газа

Последвайте канала на

Валери Зайцев
765 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДОУТОЧНЕНИЕ

2021.10.06 | 16:17

1
ДОСТАВЧИК НА СКЪПА ГАЗ!!!

2021.10.06 | 16:28

2
Да но сте мафия.

Добави коментар

Водещи новини