Полша вини "Газпром" и Русия за високите цени на газа

  • 06 октомври 2021 14:47

  • 896
  • 3
Полша вини "Газпром" и Русия за високите цени на газа
© Getty Images/Guliver

Цените на енергията на европейските пазари се увеличават изкуствено и вината за това е на "Газпром", заяви премиерът на Полша Матеуш Моравецки по време на неформалната среща на върха на Европейския съюз в Словения, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31709

Цените на енергията се формират до голяма степен изкуствено за сметка на завъртането на кранчето от страна на "Газпром" и Русия, каза той. Според Моравецки, "Газпром" е инструмент в енергийната политика на руската държава.

"Вижте до какво води зависимостта от "Газпром", от Русия. Днес цените на газа повишиха стойността на енергията до небивали нива. Ние предупреждавахме, че това ще се случи", каза полският премиер.

Той допълни, че на предстоящите срещи на върха на ЕС ще бъдат обсъдени подробно енергийната политика и цените на енергията. Варшава ще предложи широки решения в рамките на дискусията в Европейския съвет след две седмици, за да защити конкурентноспособността на полската и на европейската промишленост, подчерта Моравецки.

Русия: Нямаме вина за кризата с газа в ЕС

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
896 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
полските кypви са

2021.10.07 | 06:55

3
по-умни от българските и умело веят плашила, за да бранят въгледобива си.
Шалом Шалом

2021.10.06 | 16:07

1
Ние снаем кой спря Южен Поток, Кой спря Турски поток. Целта е до датата на падежа руснаците да не могат да си върнат заемите и тръбите да станат собственост на банките напечатали хартийките.
Натаниел Гуудман

2021.10.06 | 16:08

2
После газта ще потече. Трябва да се знае, че земните богатства не са нажионална собственост а на големите корпорации.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини