Кремъл доволен от започналия диалог с Вашингтон

  • 13 октомври 2021 15:52

  • 316
  • 0
 Кремъл доволен от започналия диалог с Вашингтон
© Getty Images/Guliver

Кремъл изрази задоволство от започналия диалог с Вашингтон по различни теми като контрола на въоръженията и киберсигурността, предаде Франс прес, като цитира изявление на говорителя на руското президентство Дмитрий Песков, направено по време на посещението на американска представителка.

"Всичко се развива по-скоро добре, това е позитивно развитие на нашите двустранни отношения", заяви Песков на пресконференция. "Да се говори е важно, не трябва да се оплакваме, че не се получава веднага постигането на пробиви", добави той. "Авгиевите обори в нашите двустранни взаимоотношения" са прекалено големи, за да се стигне бързо до конкретни споразумения, отбеляза говорителят.

Но Песков подчерта, че посещението на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд в руското външно министерство вчера и в Кремъл днес е "полезно".

Тези срещи се провеждат след срещата между президентите Джо Байдън и Владимир Путин, състояла се в Женева през юни. На нея те се споразумяха да започнат диалог в сферите от общ интерес, въпреки нарастването на напрежението по множество теми, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

"Вече се състояха няколко кръга на преговори за контрола на въоръженията и киберсигурността", припомни Песков.

Русия разположи първите С-500 да пазят небето над Москва

Константин Тодоров
316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини