Навални призовава привържениците си да се мобилизират след блокирането на сайтовете му

  • 28 юли 2021 06:34

  • 675
  • 8
Навални призовава привържениците си да се мобилизират след блокирането на сайтовете му
© Getty Images/Guliver (архив)

Изтърпяващият присъда руски опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) призова днес привържениците си да се мобилизират с наближаването на парламентарните избори в Русия през септември, след като руските власти блокираха десетки уебсайтове, свързани с неговото движение, предаде Франс прес.

Руският телекомуникационен регулатор "Роскомнадзор" блокира вчера 49 сайта, свързани с Навални, по-специално основния му сайт navalny.com, както и сайта на Фонда за борба с корупцията (ФБК) на опозиционера и тези на регионалните му офиси.

„Московский Комсомолец“: Руските власти блокираха сайта на Навални

ФБК е известен с разследванията си за охолния живот и корупционните схеми на представители на руския елит, както и с регионалните си офиси, които организират демонстрациите и предизборните кампании на опозиционера, но бяха категоризирани през юни като "екстремистки" от руските съдебни органи.

Според сподвижниците на опозиционера, единственият все още достъпен сайт е този, посветен на "умното гласуване", техника, популяризирана от Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), изразяваща се в гласуване за всеки кандидат, който може да победи кандидата на управляващата партия "Единна Русия", независимо от политическата му принадлежност.

В послание от наказателната колония, публикувано във Фейсбук, Навални призова своите привърженици да изтеглят приложението "умно гласуване", което също позволява на потребителите му да четат съдържание от блокирания му в момента основен сайт.

"Какво интересно премеждие", написа Навални, имайки предвид блокирането на сайтовете му. "Да отидем да участваме в изборите и да ударим един хубав ритник на "Единна Русия", Кремъл и "Роскомнадзор", призова опозиционерът.

"Нека да покажем, че на чиновниците няма да бъде позволено да управляват любимия ни интернет", добави Навални.

По-рано днес Леонид Волков, един от най-близките сподвижници на Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), каза, че "Роскомнадзор" се опитва да блокира каналите на опозиционера в Ютюб, както и тези на неговите регионални офиси и привърженици.

Представителите на тези канали са получили съответните уведомления, допълни Волков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
675 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.07.28 | 10:52

4
Много ми е смешно, как русофилите ми хвалят рускенефа, но ако тук в БГ се случи нещо подобно с някой опозиционер ще настане вой на умряло :)
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.07.28 | 14:24

8
На кратко казано! В Рускенефа НЯМА демокрация а ДИКТАТУРА и това е факт! :)
крадливата тиква от банкя

2021.07.28 | 13:17

7
а аз съм новият левски. ревем на умряло без някой да е умрял. превантивно, да се изкарам десидент. аз моите чакали.
стъки

2021.07.28 | 13:16

6
аз съм новият навални

2021.07.28 | 12:21

5
КУУУУРВОООО
и

2021.07.28 | 10:22

3
и тука имаме един нахални. стъки се казва. прост, нагъл и арогантен бияч, рекитьори и гербажия. от чакалчетата на боко сикажийчето.
Гост

2021.07.28 | 07:13

2
Аман от тоя
Росен

2021.07.28 | 06:56

1
Пак ли почнахте с този. Не ни интересува и не ни дреме

Добави коментар

Водещи новини