Лавров се захвана с либералите в Русия, гони всеки, който не е патриот

  • 08 юли 2021 14:35

  • 906
  • 1
Лавров се захвана с либералите в Русия, гони всеки, който не е патриот
© GettyImiges

Руските либерали биха искали Москва да преглътне обидата от Лондон за нахлуването на британския разрушител Defender в руските териториални води в Черно море, заяви руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, съобщава ТАСС.

Според Лавров Западът се опитва да повлияе на чувството на патриотизъм на руснаците чрез либерали в Русия. "Прочетох коментарите с голямо удивление, когато британски военен кораб нахлу в нашите териториални води. Някои либерални критици започнаха да говорят защо е трябвало да го гоним, щял да мине покрай Крим и какво щяло да се случи? И така отношенията са вече на дъното, а вие ги погребвате още по-дълбоко. Тоест, преглъщайте директната обида, оплювайте волята на кримчани, които първо са избрали независимост, след това обединение с историческата си родина", обясни той.

Лавров: Западът се опитва да подмени международното право със свои правила

Лавров добяви и коментарите в либералните среди по време на ученията на руската армия близо до границата с Украйна. "Ученията приключиха, войските се прибраха по местата си на постоянна дислокация, а Западът изпрати десетки хиляди войници и нападателна техника от цял ​​свят, не на своя територия, а на линия на контакт с Русия".

Според него Западът представил случая така, сякаш са заплашили Москва и тя е изтеглила войските си.

Одобрената от президента Путин външнополитическа линия има дългосрочен характер, стратегически проверена и това е нашето значително конкурентно предимство, което спомага за повишаване на престижа на страната ни в света, укрепва нейния имидж като надежден, предсказуем, силен и коректен партньор, партньор, който държи на думата си и на тази основа разширяваме връзките си с преобладаващото мнозинство от чужди държави в Евразия, Латинска Америка, Африка, включително с най-близките съюзници и съмишленици в Колективната сигурност Договорната организация, Общността на независимите държави, Евразийския икономически съюз, Шанхайската организация за сътрудничество, БРИКС и в съвкупност говорим за държави, които представляват над 80% от световното население."

"Следователно, вероятно всеки непредубеден човек разбира, че не става въпрос за някаква изолация на Русия, за което нашите западни колеги постоянно се опитват да повторят. Освен това редиците на нашите приятели непрекъснато нарастват, въпреки че САЩ и техните съюзници активно се опитват да предотвратят това."

"Нашите западни колеги са особено активни тук - в Азиатско-тихоокеанския регион, където се намират основните нови световни центрове за икономическо развитие и политическо влияние. Искам да кажа, на първо място, нашите наистина стратегически партньори - Китай и Япония, които активно участват и последователно укрепване на техния политически, икономически, технологичен суверенитет, културна и цивилизационна оригиналност", добави той.

Според него руската дипломация счита за един от най-важните приоритети използване на мащабния потенциал на Азиатско-Тихоокеанския регион в интерес на насърчаването на всестранното развитие на руския Далечен Изток, подобряване на благосъстоянието на хората.

"В съответствие с инструкциите на президента руското правителство предприема системни мерки за засилване на ролята на Далечния източен федерален окръг като икономически център за взаимодействие със страните от региона, търсейки максимални, практически ползи от международното сътрудничество".

 

Калина Христова
906 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.08 | 21:01

1
КОНЯ ЛАВРОВ Е СИН НА РУСКА МАСТИЯ И КОН

Добави коментар

Водещи новини