Навални отправи от затвора прочувствено послание към протестиращите

23 април 2021 07:34

Навални отправи от затвора прочувствено послание към протестиращите
© Getty Images/Guliver (архив)
536 2

Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) отправи днес от затвора прочувствено послание, че изпитва "гордост и надежда", след като е узнал от адвоката си за масовите протести вчера из Русия с настояване да бъде освободен, предаде Асошиейтед прес.

"Ето това е спасението на Русия. Вие. Тези които излязохте. Тази, които не излязохте, но подкрепихте това. Тези, които не подкрепяте това публично, но симпатизирате", написа 44-годишният дисидент в пост в "Инстаграм".

Лекарите на Навални го призовават да прекрати гладната си стачка

Навални, който е вече четвърта седмица в гладна стачка, казва, че не е знаел какво се е случвало, защото в затвора има достъп само до един телевизионен канал. Но негов адвокат го посетил и му разказал за масовите демонстрации в сряда в много градове на страната.

"Ще каза искрено, че две чувства се надигат в мен: гордост и надежда", пише в поста.

Хората манифестират по улиците и това означава, че знаят и разбират всичко, каза Навални. Те няма да се откажат от бъдеще си, от бъдещето на своите деца, на страната си. Да, известно време ще бъде трудно и мрачно, но тези които дърпат Русия назад, са обречени от историята. Във всеки случай ние сме повече. Русия ще бъде щастлива, заяви най-видният опонент на Владимир Путин.

Радина Лазарова
536 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.04.23 | 09:43

2
Просълзих се
tarzan

2021.04.23 | 08:12

1
prestanee da pisete za toia kreten...laina

Добави коментар

Водещи новини