Кремъл отказа да коментира спирането на организациите на Навални от съда

26 април 2021 16:08

Кремъл отказа да коментира спирането на организациите на Навални от съда
© Getty Images/Guliver
332 1

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира ситуацията около Фонда за борба с корупцията и Фонда за защита на правата на гражданите, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"На първо място, никога не коментираме решенията на съдилищата. На второ място, съдебно решение още няма. По тази причина няма какво да обсъждаме", заяви Песков в отговор на журналистически въпрос дали според Кремъл има риск от злоупотреби и неоправдано преследване на привържениците на тези организации.

Фондът за защита на правата на гражданите беше създаден през май 2019 г. като организация с нестопанска цел от привърженици на опозиционера Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), отбелязва ТАСС.

По-рано днес руски съд постанови организациите, свързани с вкарания в затвора Навални, да преустановят дейността си, предаде Франс прес.

На офисите на Навални и на Фонда за борба с корупцията (ФБК) бе наредено незабавно да преустановят дейността си, написа в Туитър Иван Жданов, директор на ФБК, който публикува и снимки на съдебния документ, с който се нарежда това. Възможно е дейността на организациите да бъде забранена окончателно.

Мярката бе постановена по искане на руската прокуратура, която иска от съда, разглеждащ въпроса, да обяви тези организации за екстремистки.

Прокуратурата поиска от съда да забрани на организациите, свързани с Навални, да правят публикации онлайн, да организират протести и да участват в избори, заяви Леонид Волков, съюзник на Навални.

Руски съд постанови опозиционните организации на Навални да преустановят дейността си

Решението на руското правосъдие да бъде прекратена дейността на организации, свързани с Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), е несъвместимо с правовата държава, заяви днес германското правителство, предаде Франс прес.

"Използването на инструменти, предвидени за борба с тероризма, срещу" инакомислието е "несъвместимо с принципите на правовата държава", заяви на пресконференция Щефен Зайберт, говорител на германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Novini.bg
332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 19:00

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини