Навални се яви на съдебно заседание чрез видеовръзка от затвора, доста отслабнал след гладната стачка

  • 29 април 2021 13:27

  • 460
  • 3
© YouTube

Критикът на Кремъл Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) участва в съдебно заседание по видеоконферентна връзка от затвора, видимо отслабнал след гладната си стачка, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Опозиционерът беше с обръсната глава и изглеждаше физически изтощен.

Малко преди това негови съмишленици съобщиха в Ютюб, че разформироват мрежата от местни активистки групи на организацията на Навални в Русия.

Съдът обяви днес, че първото заседание, на което ще разгледа по същество иска на прокуратурата организациите на Навални да бъдат обявени за екстремистки, ще се състои на 17 май, казаха адвокати на опозиционера.

По-рано през седмицата московски съд забрани на основания от Навални Фонд за борба с корупцията (ФБК), както и на мрежата от регионални щабове, да публикуват информация в интернет. По искане на прокурорите ФБК няма достъп до банковите си сметки, няма право да организира протести, както и да публикува статии в медиите, докато съдът вземе решение.

Местните щабове на Навални прекратяват дейност

Ако мрежата на Навални бъде обявена за екстремистка организация, властите ще имат по закон право да осъждат на затвор активистите и да замразяват банковите ѝ сметки.

Днес се очаква руски съд да се произнесе по обжалването на Навални на наложена му глоба за клевета.
 

Novini.bg
460 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.05.13 | 19:58

3
Балсъмго Аналния !
Julissa

2021.04.30 | 18:57

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
ние

2021.04.29 | 13:53

1
ние какво да направим??? да ядем вместо него ли???

Добави коментар

Водещи новини