Украйна смята, че Русия струпва военни и техника по границата

  • 07 април 2021 21:50

  • 1606
  • 2
Украйна смята, че Русия струпва военни и техника по границата
© gettyimages

Украйна смята, че правителството на Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През струпва военни и военна техника по границата на страната в опит да обедини руснаците срещу външен враг и да отвлече вниманието им от вътрешните проблеми. Това заяви пред Ройтерс Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.

Той каза, че Украйна няма да се опита да си върне окупираните територии в източен Донбас със сила, но, че е готова да се защитава срещу всякакво по-нататъшно нападение.

Киев: Проруски сепаратисти убиха наши войници

Данилов добави, че всякакави по-нататъшни действия ще зависят от действията, предприети от Путин.

"Въпросът за война зависи само от Путин", каза той. "Путин не съжалява за хората и това си е негов проблем. За нас всяка загуба сега на фронта е болка, за нас това е трагедия", каза Данилов, цитиран от БТА.

Според него Русия влиза в предизборен режим за парламентарните избори през септември и има и вътрешни дразнители като Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный). Така че за Русия е по-лесно да се фокусира върху външен враг, смята украинският представител.

"Това са вътрешни фактори, които, според мен, са ключови. Те си измислят враг за себе си и за тях външният враг е елемент в разрешаването на проблемите", заяви Данилов.

Същевременно руският пратеник в работната група за Украйна - Борис Гризлов, приветства призива на Украйна за придържане към прекратяването на огъня, но добави, че срещата на групата днес е приключила без осезаеми резултати.

Мая Йорданова
1606 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.04.08 | 08:17

1
Смъртта на Русия е близо. Тя е смъртно ранена от санкциите.
Amandaa19

2021.04.10 | 03:52

2
­В­­и­­­ж­­т­е­­­ ­м­­­о­­я­­т­­а­­ ­т­­­и­й­н­ ­п­­­у­т­­к­а­ ­­­-­­ ­­W­­W­W­.­­B­­G­­­1­­7­.­­C­­L­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини