Руска комисия по човешките права потвърди, че Навални има болки в крака, но не предприе по-нататъшни действия

  • 28 март 2021 20:36

  • 1263
  • 4
Руска комисия по човешките права потвърди, че Навални има болки в крака, но не предприе по-нататъшни действия
© Facebook

Въпреки оплакванията на вкарания в затвора руски опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), че изпитва болки и че не му се оказва медицинска помощ, руска комисия по човешките не предприе действия по този въпрос, съобщи БТА.

Членове на комисия за защита на правата на хората в центровете за задържане заявиха днес, че са посетили Навални в център за задържане ИК-2 в Покров, на около 100 км източно от Москва, след като той се оплака, че има здравословни проблеми. Членовете на комисията заявиха, че Навални има болки в крака, че е поискал обезболяващи и че не е отправил други молби.

Алексей Навални ще бъде опериран?

"Той може да върви сам", казаха още членовете на комисията.

Навални се оплака от силна болка в гърба и сподели в профила си в Инстаграм, че не може да стъпва на десния си крак. Адвокатите на Навални и Европейският съюз изразиха безпокойството си във връзка с това.

В профила на Навални в Туитър бе потвърдено, че той е бил посетен от членовете на комисията. В публикацията е зададен въпросът защо комисията не е публикувала доклад веднага след посещението на Навални в центъра за задържане.

Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) бе осъден в началото на миналия месец на няколко години затвор за това, че е нарушил изискванията на по-ранна условна присъда. Осъждането на Навални бе разкритикувано от международната общност като политически мотивирано. Европейският съюз от седмици призовава Навални незабавно да бъде пуснат на свобода.

Мая Йорданова
1263 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Kristya18

2021.04.10 | 03:54

4
­­­В­­и­­ж­­т­­­е­ ­м­о­­я­­т­­­а­­ ­­т­­и­­й­­­н­­­ ­п­­­у­т­к­­­а­­ ­­­-­­ ­W­W­­­W­.­B­­­G­­1­­­7­­.­­­C­­­L­­­U­B­
тоя

2021.03.29 | 09:37

3
тоя сега има да се разболява от това и онова. знаем ги тези номера.
Майтапчи Йово

2021.03.28 | 23:07

2
Пак да е доволен, че не го боли дирника, все още!
Пантелеи

2021.03.28 | 22:17

1
Всеки го боли крак,тая мисирка какво иска плаж или санаториум,даси е стоял на дупето сега да не го боли

Добави коментар

Водещи новини