Кремъл разкритикува решението на Лондон да вдигне тавана на своя ядрен арсенал

  • 17 март 2021 13:03

  • 615
  • 3
Кремъл разкритикува решението на Лондон да вдигне тавана на своя ядрен арсенал
©

Кремъл разкритикува днес решението на британското правителство да вдигне тавана на своя ядрен арсенал - за пръв път от разпадането на Съветския съюз, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Много съжаляваме, че Великобритания избра пътя към увеличаване на броя на ядрените си заряди. Това е решение, вредно за международната стабилност и за стратегическата сигурност", заяви говорителят на президентската канцелария Дмитрий Песков.

Лондон реши да увеличи ядрения си потенциал с оглед изводите от първия стратегически преглед на британските приоритети в сигурността, външната политика и отбраната след Брекзит.

Русия е представена в него като силна заплаха за кралството - отношенията между Лондон и Москва са влошени от години, по-специално заради отравяния на критици на руската власт на британска територия.

Русия не представлява заплаха и представянето ѝ като такава е неприемливо, заяви Песков.

Медия: Техеран спекулира с ядрения си капацитет

Според британския доклад, публикуван във вторник, Лондон предвижда да увеличи от 180 на 260 - с около 45 процента, максималния брой на ядрените си бойни глави, което ще сложи край на постепенното му разоръжаване, течащо вече 30 години след разпадането на СССР, отбелязва агенцията.

"Съществуването на ядрени оръжия застрашава мира на цялата Земя", каза говорителят на Кремъл, цитиран от АФП. 
 

Novini.bg
615 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.03.17 | 14:05

1
Руснаците напълниха гащите. Ясно е, че са по-слаби от всякога.
пешков

2021.04.14 | 08:42

3
товарищ защо не коментираш че армията им е 62000 души колкото почти българската а само руските шпиони провокатори и рушки милионери в ЛОНДОН са повече от армията им докога ще изнудвате света чрез предполагаемата истина че сте луди или пияни във всеки момент
Dawna17

2021.04.10 | 03:55

2
­­­В­и­­­ж­­­т­е­ ­­­м­­­о­­­я­­т­а­­­ ­т­­и­­й­­­н­­­ ­­п­­­у­­­т­­­к­­­а­ ­­­-­ ­­W­W­­­W­­.­B­G­­­1­­7­­.­­­C­­L­­­U­­B­­

Добави коментар

Водещи новини