Ердоган и Путин разговаряха по телефона

  • 18 февруари 2021 17:20

  • 1446
  • 3
Ердоган и Путин разговаряха по телефона
© Getty Images/Guliver (архив)

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва е разговарял по телефона с руския си колега Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, предаде Анадолската агенция, като се позовава на съобщение на дирекцията по комуникации на турското президентство.

В разговора са били обсъдени стъпки за развитие на турско-руските отношения и регионални въпроси.

Ердоган е заявил в разговора, че турски и руски експерти могат да се срещнат с азербайджанските си колеги с цел развитие на шосейните и железопътни транспортни линии в Нагорни Карабах, които се възстановявяват след споразумението от 11 януари.

Ердоган е изтъкнал, че съвместният турско-руски център в Агдам успешно изпълнява задачата си за мониторинг и контрол на примирието. Той е добавил, че за запазване на примирието трябва да бъдат положени съвместни усилия по всички въпроси.

Лидерите на Азербайджан, Армения и Русия подписаха на 9 ноември споразумение за прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах.

Ердоган: От март започва поетапно облекчаване на ограничителните мерки

Министрите на отбраната на Турция и Русия Хулуси Акар и Сергей Шойгу подписаха на 11 ноември меморандум за установяването на съвместен турско-руски център за мониторинг на примирието между Армения и Азербайджан.

Турският президент е подчертал, че постигането в най-кратък срок на решение на сирийския проблем представлява общ интерес и е обърнал внимание на факта, че добрата възможност за мир и стабилност в Либия не трябва да се пропуска.

Novini.bg
1446 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Tammya23

2021.04.10 | 03:58

3
­­В­и­­ж­­­т­е­­ ­­м­­­о­я­­т­­а­­ ­т­­и­й­­­н­­­ ­п­у­т­к­­а­­ ­­-­­­ ­W­W­­­W­­­.­­B­­G­1­­­7­­.­­­C­­­L­­U­B­­­
ANTIFA

2021.02.18 | 20:01

1
ИВАН БУРУДЖИЕВ И ВИОЛЕТА ЯКОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГЕРОИ НА БЪЛГАРИЯ СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.02.18 | 20:11

2
прегледай си главата!

Добави коментар

Водещи новини